Rechtbank eist werkstraf en cel tegen stekende echtgenote

4 juli 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Tegen een 45-jarige Edese is door justitie in Arnhem 120 uur werkstraf, naast vier maanden cel voorwaardelijk geëist. De vrouw zou vijf maanden geleden buiten zinnen haar echtgenoot met een mes hebben neergestoken. Wonder boven wonder liep het slachtoffer geen ernstig letsel op.

De jarenlange ruzies tussen het paar kwamen in de bewuste avond van februari dit jaar tot een gewelddadig dieptepunt. De echtgenoot kwam stomdronken thuis, maakte amok en begon op de bovenverdieping het huisraad kort en klein te slaan. De Edese pakte daarop een klein mes uit de keukenlade, liep naar boven en stak vervolgens de tierende man in de rug. De kinderen konden uiteindelijk het mes afpakken en wisten erger te voorkomen. De verwonding bleek achteraf mee te vallen.

,,Ik kon er niet meer tegen. Ik ging volledig over de rooie’’, aldus de 45-jarige over de toedracht van het incident. De vrouw stelde tegenover de rechtbank dat zij echter niet van plan was het mes ook te gebruiken. ,,Ik wilde hem alleen waarschuwen dat het op moest houden’’. Verder wist de verdachte zich niet al te veel meer te herinneren, omdat ze tijdens het voorval een ‘waas voor de ogen kreeg’.

Poging doodslag

Aanvankelijk beschuldigde het openbaar ministerie de Edese van poging tot doodslag. Maar de officier van justitie vond dat voor dit feit te weinig bewijzen op tafel liggen. Wel beschuldigde de aanklaagster de vrouw van poging tot zware mishandeling. Omdat de 45-jarige eerder nooit in aanraking is gekomen met justitie hield de officier het bij een werkstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf.

u De rechtbank doet uitspraak op 16 juli (APA).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie