Zien en gezien worden bij Motordag

Nieuws

Er zullen die dag tal van activiteiten plaatsvinden op ‘t plein. Vanaf 10 uur kunnen belangstellenden inschrijven voor een toertocht van ongeveer 110 km over de Veluwe. Het inschrijfgeld bedraagt 4 euro.

EDE - Het Museumplein stroomt zaterdag 7 juli weer vol met ronkende motoren. Onder het motto ‘zien en gezien worden’ organiseren Paul Platschorre (Café de Pineut), Henk Righolt (Bartex Automaten), Ben van den Dikkenberg (MC de Kraats), Henk Wolbers (Henk’s Motorstore) en Willem Glijn als adviseur de jaarlijkse Motordag.

Bij diverse marktkramen zijn bij onder meer Motor Enduroclub 100 procent en motorclub Black Sheep allerlei zaken te koop, die gerelateerd zijn aan de motorsport, zoals onderdelen en kleding. Motorrijschool Van de Top is aanwezig voor een gratis proefrit en voorlichting voor het motorrijbewijs. Op de dynajet testbank kunnen de motoren getest worden op topsnelheid en het aantal paardenkrachten.

In Café de Pineut bevindt zich Skull’s tattooshop, waar men een prachtige tattoo kan laten zetten. Tevens zal een aantal MV Augusta motoren te zien zijn. Deze imposante racers en niked bike motoren zijn een echte blikvanger getoond door de MV Augustaclub.

In de loop van de middag zullen schaars geklede dames in bikini motoren wassen en kan men met de dames op de foto tegen betaling voor het goede doel ‘racen tegen kanker’. Ook coureur Ron van Steenbergen zal daar bij aanwezig zijn. Vanaf 13.00 uur is er een optreden van de rockband Left Hand Freddy, vanaf 16.30 uur gevolgd door Driving South. Als afsluiting van de dag zullen voor de mooiste motoren van de dag in de categorie custom, racer en enduro een beker uitgereikt worden.

advertentie