Edenaar twee keer op de vlucht voor alcoholcontrole

Nieuws

BENNEKOM - Een 39-jarige man uit Ede is in de nacht van zondag op maandag door de politie in Bennekom aangehouden. De man maakte zich uit de voeten bij een alcoholcontrole.

De Edenaar werd omstreeks één uur met zijn auto op de Edeseweg door de politie aan de kant van de weg gezet voor een verkeerscontrole. Agenten roken alcohol bij de man en lieten hem blazen.

Hierbij verleende de Edenaar niet voldoende medewerking waarop hij werd aangehouden. De man ging er vervolgens in zijn auto vandoor. Hoewel agenten direct de achtervolging hebben ingezet, wist de Edenaar te ontkomen. Later die nacht kon de man alsnog worden aangehouden, toen hij in Wageningen bij de woning van zijn vriendin werd aangetroffen.

Ook hier maakte hij zich weer uit de voeten. Kort daarop konden de agenten de Edenaar in de buurt aanhouden. Er is een bloedproef bij de man afgenomen. Hij zit nog vast op het politiebureau voor nader onderzoek. Ook is het rijbewijs van de 39-jarige ingevorderd en is zijn auto in beslag genomen.

advertentie