EIJV telt record aantal deelnemers Hoge Veluwe Tocht

Nieuws

EDE - De Edese IJsvereniging had zaterdag eindelijk de weergoden eens mee en dat leverde meteen een record aantal deelnemers op. Ruim 140 skaters en skeeleraars lieten zich inschrijven in het clubhuis bij de skeelerbaan. Daaronder bevonden zich ook 5 steppers, die zich meldden voor de vrije tocht.

Het evenement werd gehouden in combinatie met het jaarlijkse skatefestival, dat jongerencentrum PepTalk samen met Sportservice organiseerde op het skate en skeelercomplex van de EIJV. Het binnenterrein was daarvoor omgetoverd in een skateparadijs.

De pelotonstocht trok de meeste deelnemers. Uit het hele land waren 80 sportievelingen naar Ede gekomen waarvan er 55 de 100 en 25 de 50 kilometer aflegden. De tocht werd gestart op een nat wegdek maar de snel verbeterende weersomstandigheden zouden daarna voor zeer goede condities zorgen. Een stevige rugwind blies de groep van 80 deelnemers richting Arnhem en vervolgens via de Kop van Deelen naar Hoenderloo. De 50 kilometer deelnemers keerden via Otterlo en Wekerom terug naar Ede, terwijl de 100 kilometer tocht hierna nog een lus maakten via Lunteren en Ederveen.

De vrije tocht telde inclusief de steppers ruim 60 deelnemers, die konden kiezen uit 20, 40 of 60 kilometer. Deze stond ook open voor steppers en telde mee voor het toerklassement van de NAF (Nederlandse Autoped Federatie). Organisator Ynze Stienstra constateerde tot grote tevredenheid, dat meer dan 80 skeeleraars en skaters hebben deelgenomen aan de tocht zonder licentie. Zij konden met een daglicentie van de Skate Bond Nederland genieten van het vele natuurschoon dat Ede en omgeving biedt.

Zowel bij de pelotonstocht als vrije tocht waren verzorgingsposten ingericht en de deelnemers lieten zich de dorstlessers, krentenbollen en bananen naar hartelust smaken. Er was dan ook veel lof na afloop voor de organisatie en verzorging van de tocht. Ook waren er complimenten voor de kwaliteit van het asfalt van het parcours. Er werd volop nagenoten op het terras van het clubhuis van de EIJV van waar de deelnemers ook nog getuige konden zijn van de laatste stunten en fratsen van de skatefestival deelnemers.

De organisatie was zeer ingenomen met de sponsoring van de krentenbollen door Bakkerij Klok en het beschikbaar stellen van de bezemwagen door Permar.

advertentie