EK-team Eventing pony's bekend

11 juli 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Bondscoach Jan Huizinga heeft bekend gemaakt welke combinaties Nederland gaan vertegenwoordigen op het EK pony's dat wordt gehouden in het Duitse Freudenberg. De leden van deze équipe zijn tot zover zij nog niet in het A-kader zaten direct in dit kader opgenomen. Ook bondscoach Martin Lips heeft de A-kaders van de junioren en de young riders kunnen uitbreiden.

Jan Huizinga reist dit jaar af naar het EK met een team dat bestaat uit een aantal combinaties met EK-ervaring en een aantal nieuwelingen. Stijn Theeuwes en Nienke van Roekel rijden beide hun tweede EK. Nienke heeft daarbij met Batman een andere pony onder het zadel dan de troef waarmee zij vorig jaar individueel op de vijfde plaats eindigde. EK-debutanten Lonneke Klein Willink en Robin Breunis completeren het Nederlands team. Wouter Pen is met Nejon Star de reservecombinatie en neemt individueel deel aan het EK.

Het EK-team bestaat uit:

Robin Breunis (Hattem) - Knock Out

Lonneke Klein Willink (Gelselaar) - Medusa

Nienke van Roekel (Ede) - Batman

Stijn Theeuwes (Veldhoven) - Cheryta W

Wouter Pen (Voorschoten) - Nejon Star

Bij de junioren werden Bobbie Bary en Querido van het Edehof, Anouk Elferink en Narobie en Elaine Pen met Smoke aan het A-kader toegevoegd. Deze combinaties hebben voldaan aan de kwalificatie-eisen van de FEI en de KNHS voor deelname aan het EK junioren. Bij de young riders geldt dit voor Merel Blom met Tosca van de Peerdebos en Ellen Kloos met Rovano Rex.

Informatie over het EK pony's is te vinden op www.euro07.de.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie