Polar Bears begeleidt waterpolotalent in regio

Nieuws

EDE - Zeven Gelderse waterpoloverenigingen slaan de handen ineen met als doel het totale niveau van het waterpolo in de regio Midden en Zuid Gelderland (Veluwe/ Valleigebied/ Rivierengebied omhoog te stuwen. Het initiatief voor de samenwerking is genomen door topclub Polar Bears Ede, regerend landskampioen bij zowel de vrouwen als de mannen. De andere deelnemende verenigingen zijn DWK (Barneveld), RZC/EZZ (Renkum/Zetten), De Rijn (Wageningen), PFC Rheden (Rheden/Velp), De Spreng (Brummen/Eerbeek) en NDD/He-Key (Doetinchem/Hengelo Gld).

Hans Frankenmolen, voorzitter van de Edese club, licht toe: ,,Als Polar Bears hebben wij aangegeven dat wij gerichte aandacht willen geven aan talentontwikkeling en daarmee een belangrijke bijdrage willen leveren aan de verbetering van het kwaliteitsniveau van het waterpolo in de regio. Polar Bears wil daartoe binnen de eigen vereniging een zogenaamd Talenten Opleidings Plan uitvoeren. Dit zogenaamde TOP willen we openstellen voor talenten uit de regio.”

Het is de bedoeling dat de regionale talenten meetrainen in Ede, maar in eerste instantie lid blijven van hun eigen vereniging. Pas als er voldoende indicaties zijn dat een dergelijk talent voldoende potentie heeft om de nationale top te halen (Jong Oranje en/of hoofdklasseniveau), kan overschrijving plaatsvinden naar Polar Bears.

advertentie