Veelpleger uit Arnhem weer op vrije voeten

Nieuws

EDE - Een veelpleger (39), die amok maakte bij een café in Ede, is door de rechtbank in Arnhem veroordeeld tot 450 dagen cel, waarvan 336 dagen voorwaardelijk. De man hoeft niet meer de cel in omdat hij het onvoorwaardelijke deel van de celstraf inmiddels heeft uitgezeten

De 39-jarige, afkomstig uit Arnhem, kreeg vorig jaar ruzie in een kroeg in Ede-Zuid. De Arnhemmer stapte vervolgens in een auto en ramde de pui.

Vervolgens reed hij bewust tegen een auto waarin mensen zaten. Na een dollemansrit kwam de man uiteindelijk tot stilstand tegen een paal die op een vluchtheuvel stond.

Het was niet de eerste keer dat de Arnhemmer over de schreef ging. Zo mishandelde hij zijn toenmalige vriendin, zat regelmatig dronken achter het stuur en bedreigde en beledigde bij een gelegenheid enkele agenten.

De straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie. Justitie wilde met de relatief lichte eis de 39-jarige een laatste kans geven. De rechtbank ging met het voorstel van het openbaar ministerie mee.

advertentie