Hoenderloo, 5 juli 2007

11 juli 2007 om 00:00 Nieuws

Safari Reeënbronst - heksenkringen en schijngevechten

Heksenkringen lopen, gewei vegen en vol agressie een struik aanvliegen. Dat is de reeënbronst, aldus safarileider en boswachter Henk Ruseler. "Een afgebronste bok is maar liefst 25% van zijn lichaamsgewicht kwijt na dit vermoeiend ritueel." Wie meedoet aan de Safari op vrijdagavond 20 juli kan zijn hart ophalen aan weetjes over dit territoriale wild in Het Nationale Park De Hoge Veluwe.

De paartijd van het ree start twee maanden eerder dan de bronstperiode van het edelhert in september. Ruseler: "Je komt op De Hoge Veluwe nu allerlei sporen tegen van bronstige reebokken, zoals loopcirkels - zogenoemde heksenkringen - die de reebok maakt terwijl hij achter de geit aan rent. Of de talloze veegplaatsen aan struiken en kleine boompjes. Bijzonder is ook de uitgestelde dracht, de kalfjes worden pas in mei, begin juni geboren."

De Reeënbronst Safari op vrijdag 20 juli start om 18.30 uur bij het Bezoekerscentrum in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. De tocht duurt vier uur. Kosten: € 40,00 per persoon. Dit is inclusief entree Park, toegang auto en een uitgebreide 'sundowner': een hapje en drankje in het veld. De avontuurlijke tocht voert dwars door de natuur. Stevige schoenen zijn dus aan te bevelen. Reserveren is noodzakelijk, telefonisch via 0900 - 464 3835 (werkdagen, 20 ct/m) of per e-mail aan reserveringen@hogeveluwe.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie