Tijdens hittegolf afkoelen in recreatieplas Ede-West?

11 juli 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Zes van de acht partijen die een plan ingediend hebben voor het ontwerp van een recreatieplas in Ede-West, hebben hun plannen nader toegelicht. De partijen krijgen tot uiterlijk 12 september 2008 de tijd om een definitief plan op te stellen.

De ontwikkeling van een recreatiegebied tussen Ede en Veenendaal komt steeds dichterbij. De plannen voor de realisatie en exploitatie van een recreatiegebied hebben betrekking op de locatie nabij de N224, direct ten westen van de Kade. Het geldende bestemmingsplan voorziet in de realisatie van een recreatieplas met een beperkt aantal voorzieningen (kiosk, parkeervoorzieningen en strand) en die van een belangrijke ecologische verbindingszone.

De plannen die de initiatiefnemers ingediend hebben, passen bij het beeld dat de gemeente heeft van een recreatiegebied op deze plek. In alle plannen is het mogelijk een dagje aan het strand door te brengen. Sommige van de plannen passen echter niet (volledig) binnen het bestemmingsplan zoals dat nu geldt. Burgemeester en wethouders zijn bereid de gemeenteraad voor te stellen de recreatieve bestemming op te rekken, als dat noodzakelijk is voor het realiseren van een goed plan.

Een commissie van deskundigen zal de plannen die op 12 september 2007 ingediend zijn, inhoudelijk beoordelen. Op basis van dit oordeel zal, op 24 oktober 2007, het college van B&W bekend maken of en hoe het toekomstige recreatiegebied er uit zal zien en wie het gaat realiseren en exploiteren.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie