Platform Edese Kunstenaars houdt culturele fietsroute

Nieuws

EDE - Onder de titel ‘Beeldig Ede ABC’ houdt het Platform Edese Kunstenaars (PEK) vrijdag 13 en zaterdag 14 juli een culturele fietsroute. ,,Wij nodigen iedereen van harte uit om op de fiets te stappen en de kleine zoektocht naar culturele schoonheid te ondernemen”, aldus organisator Yoke Ferwerda.

De fietsroute, met kaart en beschrijving is dit jaar speciaal voor de toeristen. De routekaarten worden over tachtig campings en de diverse VVV’s verspreid. Deze fietsroute kent drie verschillende onderdelen gevat in een ABC: Ateliers, Beelden in de openbare ruimte en Culturele punten.

Er zijn verschillende ateliers geopend in Ede, evenals het PEK-pand aan het Bunschoterplein. In dit pand laten enkele PEK-leden hun werk zien in een a l’improvise groepstentoonstelling. Ook vertelt Jan van Leeuwen, een fotograaf van wereldklasse in een lezing met demonstratie de bezoekers over de geschiedenis van de fotografie. Hij doet dat op vrijdag en zaterdag om 12.00 uur, 14.00 uur en 16.00 uur.

Van kosmische pastels in atelier de Roos van Jericho tot aardse aquarellen atelier La Porte, van betonnen tafelbeelden tot schilderijenrestauratie, er is veel te beleven. Het atelier Zeebra-zeefdruk is ook erg interessant voor wie van toegepaste kunst en designontwerpen houdt, een keur aan stoffen en druksels is hier te zien.

De Beelden in de openbare ruimte zijn ook de moeite waard. Er zijn twee opgenomen in deze fietstocht. Huis Kernhem toont het werk van Edo Hebink, installaties met een museale uitstraling.

De Culturele punten, ook al zo afwisselend, het moderne Cultura tegenover het oude Historische Museum.

advertentie