CWI’s samen

Nieuws

HARSKAMP - Waar vroeger in het centrum van Harskamp basisschool De Rank stond, verrijst een appartementengebouw.

Medio 2009 moeten hier onder andere 38 woningen gebouwd zijn. In dorpscentrum De Nieuwe Spil werd donderdag een inloopbijeenkomst gehouden, belegd door de gemeente Ede samen met De Bunte Vastgoed, de ontwikkelaar van het complex dat wordt omgrensd door de Dorpsstraat, een vijverpartij, de Harskamperengweg en het brandweergebouw. De direct aanwonenden konden kennisnemen van de bouwplannen en de uitleg erover door de architect. Tijdens de bijeenkomst werd meegedeeld dat de nadruk in het plan ligt op de woonfunctie. Er komen 38 woningen in verschillende types. Op de begane grond van appartementengebouw De Rank wordt ruimte gereserveerd voor dienstverlening. Enkele bestaande woningen en aanwezige bomen op het terrein worden in het plan geïntegreerd.

Volgens Wouter van den Top van De Bunte Vastgoed begint - afhankelijk van vergunningen - de bouw vermoedelijk volgend voorjaar en zal het gebouw in de loop van 2009 gereed zijn. De inschrijving voor verkoop begint eind 2007 of begin 2008.

EDE - Horecavereniging Museumplein mag per jaar een onbeperkt aantal activiteiten tot 65 decibel ondernemen. Voorwaarde is wel dat deze een eindtijd van 18.00 uur hebben.

Dat was één van de uitkomsten van het gesprek tussen Horeca Museumplein, burgemeester Tineke Netelenbos en wethouder Simon van de Pol. Eén van de onderwerpen was het aantal evenementen met een hogere geluidsfactor. Tot 95 db(A) waren dat er maximaal twaalf per jaar. Dat blijft voornamelijk zo, maar ‘het plein’ krijgt eigenlijk onverwacht meer ruimte.

,,Wij wisten niet van de regel tot 65 db”, zegt Ferrie namens Horeca. ,, Dat is ons nooit verteld. We waren blij verrast. We hebben in het verleden daardoor wel wat activiteiten afgeblazen. Onlang het beachvolleybal bijvoorbeeld. En een evenement als ‘Sterkste man van Ede. Maar goed, we moeten vooruit kijken. We zullen ongetwijfeld gebruik van deze mogelijkheid maken.”

EDE - Jos van Kroonenburg, de fractievoorzitter van de PvdA in de Edese gemeenteraad, zal donderdag zonder twijfel een tevreden man zijn geweest. Het was nog maar een weekje geleden dat de ‘grote kleine’ man van de socialistische fractie foeterde, omdat zijn naam op het naambordje niet goed was gespeld. De Bennekommer had eindelijk een correct naambord voor z’n neus staan. Dus Van Kroonenburg met ‘van’ er voor en ‘een dubbele o’ en met een ‘u’. Overigens opvallend was wel dat de voorletters van Van Kroonenburg niet op het naambordje stonden. Wellicht omdat er geen ruimte meer was. Mogelijk ook omdat de voorletters J.G.P.M. alle kans bieden om in een verkeerde samenstelling op het naambord te vermelden. En ja, dan moet er weer een nieuw naambord worden gemaakt.

VEENENDAAL - De centra voor werk en inkomen (CWI’s) in Veenendaal en Ede gaan de handen ineen slaan. Gezamenlijk wordt een leer-werk loket in het leven geroepen. Bedoeling is om bij het opzetten van de opleidingen in De Vallei tevens de erbij passende vacatures te presenteren.

advertentie