Minderhoud negende in Aken

Nieuws

HARSKAMP - In de Grand Prix Spécial tijdens het CHIO in Aken moest Anky van Grunsven (Erp) samen met Keltec Salinero zaterdag wederom haar meerdere erkennen in Isabell Werth (Duitsland) met Satchmo. Ondanks hele sterke momenten en de rust in de proef waren er ook enkele kleine onregelmatigheden die de jury Van Grunsven aanrekende. Anky zelf wekte na de proef de indruk ook niet geheel tevreden te zijn, want de anders sprankelende lach was niet zichtbaar. Hans Peter Minderhoud uit Harskamp werd negende.

Werth won dus voor Van Grunsven, terwijl de Zwitserse Silvia Iklé met Salieri CH beslag legde op de derde plaats. Verrassend in positieve zin was het ijzersterke optreden van Kirsten Beckers ('s-Gravendeel) met de hengst Broere Jazz. Het was een sprankelende proef, waarin de Jazz zich van een zijde toonde die helaas de we graag vaker zouden willen waargenomen. IJverig, meewerkend, super bij de les en geen moment verslappend legden Beckers en Jazz de beste Grand Prix Spécial neer die ze ooit hebben getoond. Ze werden uiteindelijk zesde met een score van 72.280%. Het Amerikaanse jurylid Gary Rockwell beloonde deze rit met een derde klassering.

Exquis Nadine liep met net te veel spanning door de ring en kwam met Hans Peter Minderhoud (Harskamp) niet verder dan de negende plaats en een score van 69.760%. Ronduit teleurstellend was het optreden van Laurens van Lieren (Rijswijk) met Hexagon's Ollright. Steigerend, veel verzet tonend en helemaal niet met zijn hoofd bij het werk ging Ollright door de piste, waarbij Van Lieren niet anders moet hebben gewild dan onder de Agterbergbodem te verdwijnen. Met een score van 53,000% eindigde de ruiter uit Rijswijk op de allerlaatste plaats en daar waren alle juryleden het over eens.

Uitslag Grand Prix Spécial:

1. Isabell Werth (Dui) - Satchmo - 77.600%

2. Anky van Grunsven (Erp) - Keltec Salinero - 76.840%

3. Silvia Iklé (Zwi) - Salieri CH - 75.000%

4. Kirsten Beckers ('s-Gravendeel) - Broere Jazz - 72.280%

5. Hans Peter Minderhoud (Harskamp) - Exquis Nadine - 69.760%

advertentie