Nienke van Roekel

11 juli 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - De KNVB heeft vrijdag bekendgemaakt, welke trainers komend seizoen zijn toegelaten tot de cursus Oefenmeester 1. Daaronder ook Bennekommer Kees van Wonderen, sinds januari dit jaar assistent trainer bij de hoofdklasser. Ook Otterloër Fred van Zutphen, werkzaam bij KCVO, staat op de lijst. Verder is ook de naam van Fortissimo trainer Dick Schreuder terug te vinden.

De regionale trainers gaan de cursus volgen met mannen als Pierre van Hooydonk, Bert Konterman en Richard Witschge.

EDE - Patricia Harteveld behaalde vrijdagavond op het NK voor junioren A en B in Utrecht, een zilveren medaille bij het speerwerpen voor meisjes junioren B. Met een worp van 39.69 meter kwam ze 18 cm tekort voor het goud. Op de laatste dag (zondag) werd Stefan Nieuwland derde op de 110 meter horden voor jongens junioren A. Met een tijd van 14.71 sec. verbeterde Nieuwland tevens het bestaande clubrecord.

Na enige weken waarin de scherpte ontbrak, presteerde Patricia Harteveld op de openingsavond weer optimaal. Over zes pogingen was haar serie worpen duidelijk beter dan van winnares Rachel van Harlingen, die in haar één na laatste poging 18 cm verder wierp dan de Edese atlete. Patricia had vrijdag duidelijk haar beste dag. Zaterdag was zij bij het kogelstoten en het discuswerpen minder succesvol. Zowel met de discus als met de kogel bleef ze ruim een meter van haar beste prestatie verwijderd. Met een worp van 29.29 meter werd ze elfde bij het discuswerpen en met een afstand van 10.45 meter zestiende bij het kogelstoten.

Stefan Nieuwland vreesde na een langdurige blessure voor deelname aan het NK. Vorige week liet hij het kampioenschap voor senioren nog lopen, maar was precies op tijd hersteld voor deelname aan het NK voor junioren AB. Met een tijd van 14.99 sec. werd hij tweede in de serie. Een tijd waarmee hij als vierde atleet voor de finale was geplaatst. Dat de concurrentie groot was, mag blijken uit het feit dat naast Stefan nog twee andere atleten zich met exact dezelfde tijd voor de finale kwalificeerden. In de finale wist Nieuwland zich te verbeteren tot 14.71 sec. Hij pakte daarmee de bronzen medaille. Joshua van Riessen plaatste zich met een tijd van 15.88 sec. niet voor de finale bij de jongens junioren B.

Ralph Uenk kwam bij de junioren A uit op de 400 en 800 meter. Op de 800 meter haalde hij met een tijd van 2.04.06 min. niet de finale, hetgeen hem op de kortere afstand wel lukte. In de finale op de 400 meter werd Ralph met 51.52 sec. keurig zevende. Arjen Venema kwam bij de jongens junioren B uit op de 1500 meter. Met een tijd van 4.24.23 min. verbeterde hij ruimschoots zijn persoonlijke record en werd daarmee dertiende.

De laatste Climax-atleet die in actie kwam was Matthijs Beerepoot. De junior B werd zaterdag bij het polsstokspringen met een persoonlijk record van 3.20 meter tiende. Zondag verbeterde hij op de 2000 meter steeple het clubrecord met ruim een minuut en werd met 7.03.62 min. negende.

EDE - Bondscoach Jan Huizinga heeft bekendgemaakt welke combinaties Nederland gaan vertegenwoordigen op het EK pony’s dat wordt gehouden in het Duitse Freudenberg. Daarbij hoort ook de Edese Nienke van Roekel, met Batman. Huizinga reist dit jaar af naar het EK met een team dat bestaat uit een aantal combinaties met ervaring en een aantal nieuwelingen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie