Zwerfpoes

11 juli 2007 om 00:00 Nieuws

Vorige week werd het ingezonden bericht van Erik Modderkolk uit Ede verheven tot ‘Brief van de Week’. Ik feliciteer hem daarmee, al kan ik niet meegaan met zijn aangedragen, benepen argumenten over de vermeende verspilling van ‘zijn’ belastinggeld.

Als Erik Modderkolk wil verwijzen naar de voormalige rol van mevrouw Netelenbos als de minister die in zijn ogen onnodig verkwistend met de belastingcenten is omgesprongen, is dat wat mij betreft best. Maar dat was wel binnen de rol die zij toen had. Wanneer hij vindt dat, gelet op de eerdere rol van mevrouw Netelenbos, zij precies zou passen binnen het profiel van de geldverkwistende wethouders en gemeenteraad van Ede, zou ik zijn primitieve gedachtegang nog enigszins kunnen volgen, maar hij kan beslist niet hard kan maken dat zij in haar huidige rol net zo’n gat in haar hand zou hebben zoals hij haar toeschrijft in haar voormalige functie van minister. Dan zijn argumenten over het heen en weer reizen van de (interim) burgemeester. Die liggen absoluut op het niveau van ‘kruidenieren’ (sorry Albert Heijn, C1000, Supers, Aldi en alle andere beroepsgenoten voor deze beeldspraak).

Erik Modderkolk heeft het dan niet over het laten liggen van anderhalf miljoen aan ongeïnde gelden en niet over het voor tonnen plaatsen van verkeerspunaises in Ede, die dan even zo vrolijk weer worden weggehaald omdat deze ondoordacht waren neergezet en niet over het gebrek aan visie ten aanzien van allerlei wegenbouwplannen, waarbij in eerste aanleg al kan worden gezien dat het daarmee de verkeerde kant op gaat. Neen, hij valt over het feit dat een tijdelijke benoemde burgemeester van Ede zich in het woon- en werkverkeer door de brandweer laat vervoeren. En dan die onzin die hij erbij haalt: milieu, filevorming en kosten. “De gewone burger met een baan van 08.00 tot 18.00 uur buiten de woonplaats rijdt ook zelf, dus een burgemeester dient dat ook te doen”, vindt Modderkolk. Bedenk eens dat de burgemeester van Ede ontzettend vaak wordt geplaagd door ellenlange, zeurderige raad- en andere vergaderingen, en naast het in toom houden van de wethouders er een eigen portefeuille op na houdt en dan ook moet opdraven bij allerlei in de traditie van Ede geslopen representatieve aangelegenheden. Geen normaal werk voor iemand als Erik Modderkolk, lijkt mij. Mag deze eerste bestuurder van Ede zich dan laten vervoeren van huis naar werk en omgekeerd? Veelal wordt de vervoerstijd benut om allerlei zinnige of onzinnige stukken te moeten lezen, waarmee een burgemeester wordt opgezadeld. Dus, wat breder denkwerk en ietwat minder onbezonnen kritiek zou Erik Modderkolk absoluut passen, vooropgesteld dat hij niet graag vergeleken wil worden met de eigenschappen van bepaalde zittende wethouders en hun duttende, politieke vazallen in de gemeenteraad!

Marcel Souman, Bennekom

Bij deze wil ik even reageren op de commotie in de raad ten aanzien van het brengen/halen van onze ad interim burgemeester van en naar haar woonplaats.

Niet alleen dat ik die commotie tamelijk gênant vind tegen over Mevrouw Netelenbos, die toch maar weer bereid is gevonden om dit klusje te klaren, maar ook om de aanmerkingen over gemaakte kosten. Wat denkt de Heer van Dalen als Mevrouw Netelenbos in een hotel zou gaan wonen? Een goed hotel met alles erop en eraan? Daar heeft ze dan alle recht toe.

Meneer van Dalen weet, dat het altijd zo is, tijdelijk of vast, de beginnende burgemeester verblijft altijd in het begin in een door de gemeente betaald onderkomen. Totdat zij uitgewerkt is of een woning gevonden heeft. Ik denk dat dat veel duurder uit zal komen dan het halen en brengen van Mevr. Netelenbos, ik denk ook, dat onderweg al héél wat papieren werk wordt verricht.

Mijnheer van Dalen moet geen roering maken om de roering. Om de Heer van Dalen buiten de vertrouwenscommissie voor een te kiezen nieuwe burgemeester, is een tweede. Ik geloof dat mij dat te ver zou gaan.

W.Oosterom-Scheffer, Ede

In het artikel vorige week over de zwerfpoes met 3 jongen is de omschrijving weggelaten. Het gaat om een Cyperse poes met witte bef, witte voetjes en op de linker voorpoot een grijs streepje. Hopelijk is er iemand, die deze poes kent.

A. Kempees,

Irenelaan 16, Bennekom,

Telefoon: 0318-414867

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie