,,Geniet in een appartementje van burger en omgeving”

11 juli 2007 om 00:00 Nieuws

Voor de tweede keer stond in een niet al te vleiende brief over u, mevrouw Netelenbos, in Ede Stad. Beide brieven hebben het gelijk aan hun kant en dat verdriet mij zeer.

Het meest verdrietige in uw carrière vind ik de teloorgang van het kleuteronderwijs tijdens uw ministersperiode bij Onderwijs. Deze misser is duurder dan de aanleg van de Betuwe Spoorlijn. Gezien de overgang naar de plaatselijke dorpspolitiek bent u zeker van mening dat u hier echt thuis hoort want megaprojecten zijn er niet. Vooruit, de verdieping van spoorlijn Arnhem-Utrecht is een megaproject naar dorpse begrippen maar deze is al een beklonken zaak.

Na deze tijdelijke burgermoederbaan verzucht u vast: ,,Ik ga solliciteren naar deze job in Ede.” Hierom is het verstandig wanneer u enkele dorpse knelpunten uit Ede zou kunnen verwijderen ten teken van uw betrokkenheid zoals dat stoepen onbegaanbaar en versperd zijn voor voetgangers, rollatorgangers en kinderwagenvoortduwers door overhangend particulier en overheidsgroen.

Ik kan begrijpen dat men auto’s tot aan de rooilijn van bomen en lantaarnpalen op de stoep zet , maar voor driekwart op de stoep en soms wel met vier wielen?! Bitter weinig stoepen hebben rollator-en kinderwagenafritten. Het beste zou zijn wanneer genoemde groepen een kenteken krijgen zodat ze ongestoord op het asfalt gaan en heel Ede 25 km wordt. Breng de hygiëne in dorp en bos terug, wat regen na een droogteperiode en je waant je in een honden/paarden toilet. Als u dit alles lukt, ijver ik voor u voor een plekje in de Canon. Ik wens u veel wijsheid en inzicht toe.

Nog een welgemeend advies mevrouw Netelenbos, waarom huurt u in de gemeente Ede niet een appartementje om in uw doordeweekse vrije uurtjes te genieten van burger en omgeving? Dit zal net zo duur zijn als de retourtjes naar het Westen des Lands.

I. Wolters

Hakselseweg 78

Ede

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie