Wandeling Kernhem

Nieuws

LUNTEREN - De afdeling Gelderland van het Nederlands Rijpaarden en Ponystamboek houdt woensdag 18 juli haar jaarlijkse provinciale keuring. De keuring vindt plaats op de terreinen van De Nieuwe Heuvel aan de Veenstraat in Lunteren.

Het gaat hierbij om een merrie en veulenkeuring waarbij er zowel paarden als pony’s gekeurd zullen worden. Alle dieren welke worden aangeboden zullen fraai getoiletteerd door hun eigenaar worden voorgesteld voor de jury. Er zal worden gekeurd in twee ringen.

Tevens vinden deze dag de voorselecties plaats voor de veulenveiling, die op zaterdag 11 augustus te Ermelo gehouden wordt. Aansluitend aan de keuring wordt er ook nog de rubriek bestgaand gehouden. Hierbij worden de dieren onder het zadel getoond in de basisgangen stap, draven en galop.

Het programma begint om 09.00 uur en duurt tot ongeveer 15.00 uur. Zowel de entree als de parkeergelegenheid is gratis.

EDE - Gilde Ede houdt woensdag 18 juli een rondleiding op Landgoed Kernhem. De wandeling begint om 14.30 uur en start vanaf het parkeerterrein bij de kruidentuin van Huis Kernhem aan de Kernhemseweg in Ede.

Er wordt gewandeld in het Edese bos, de kruidentuin is te bezichtigen, er wordt informatie verstrekt over de diverse boerderijen die tot het landgoed behoren en er wordt een bezoek gebracht aan de zorg boerderij Makandra en de daar aanwezige paddenstoelen kwekerij. Natuurlijk zal het verhaal van ‘de witte juffer’ niet ontbreken.

Na afloop wordt de deelnemers een consumptie aangeboden in het voormalige koetshuis, nu pannenkoekenhuis Kernhem. Aanmelden kan via de VVV Ede, Molenstraat 80, Ede, telefoon 0900-835893 of bij GILDE EDE (donderdag 10.00-12.00 uur) Proosdijerveldweg 55, Ede, telefoon 0318-615483 of ter plaatse bij de Gilde-gids.

advertentie