Twee jaar cel geëist tegen Lunterse overvaller

11 juli 2007 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - De gewapende overval die een 31-jarige Lunteraan op 15 maart in Asperen pleegde op een postagentschap, kan hem duur komen te staan. De officier van justitie bij de Arnhemse rechtbank eiste donderdag twee jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf.

Uit wanhoop over hoge schulden liep de man uit Lunteren gewapend met een gaspistool en met een panty over zijn hoofd het postagentschap binnen en vroeg om de inhoud van de kas. De hevig geschrokken vrouw achter de toonbank overhandigde hem het geld onmiddellijk. De overvaller rende naar buiten en sprong in de auto waar zijn vriendin op hem zat te wachten. Daar kwam hij erachter dat de buit slechts honderdzestig euro bedroeg.

Het was niet de eerste keer dat de Lunteraan zich op het verkeerde pad begaf. Hij kreeg al eerder straffen wegens verboden wapenbezit, vrijheidsberoving en geweldpleging. Deskundigen achten de kans dan ook groot dat de man weer in herhaling zal vallen. Hijzelf zei tijdens de rechtszitting dat hij zich in het vervolg wel twee keer zou bedenken: ,,Mijn vriendin en ik krijgen een kindje en ik wil dat hij een betere jeugd krijgt dan ik.’’

De advocaat van de verdachte vindt dat er in ieder geval zes maanden van de geëiste straf af moeten, onder meer omdat zijn cliënt oprecht spijt heeft betuigd door een brief aan het slachtoffer te sturen. Hoe de rechtbank hierover denkt, zal blijken op 19 juli, dan volgt een uitspraak in deze zaak.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie