Nederland heeft kans op zege in dressuur

11 juli 2007 om 00:00 Nieuws

HARSKAMP - In de landenwedstrijd dressuur lijkt Nederland uitzicht te hebben op de zege in de landenwedstrijd. Na twee gestarte combinaties voor ieder van de vijf landen staat Duitsland op kop met 140.458 punten, terwijl Nederland tweede staat met 139.000 punten.

Hans Peter Minderhoud (Harskamp) reed een zeer goede proef met Exquis Nadine (70.042%) en staat tweede, achter de Duitse Ellen Schulten Baumer met Donatha (71.375%). Van de vijf juryleden hadden vier Schulten Baumer op de eerste plaats staan. De enige uitzondering was het Nederlandse jurylid Wim Ernes, die twee ritten had gezien die hem, gezien de punten die hij heeft gegeven, meer hadden bekoord. Bij Ernes stond Minderhoud op de eerste plaats, twee juryleden hadden hem de derde plek toegedacht en eentje de derde. De Italiaan Dr. Vincenzo Truppa beloonde de mooie rit van Minderhoud met de zevende plek.

De tweede Nederlandse combinatie was Broere Jazz met Kirsten Beckers ('s-Gravendeel) en zij staat nu vierde met een score van 68.958%.

Voor Nederland koemen morgen Anky van Grunsven (Erp) met Keltec Salinero en Laurens van Lieren (Rijswijk) met Hexgon's Ollright nog aan de start, terwijl Duitsland Nadine Capellmann met Elvis en Isabell Werth met Satchmo nog in het strijdperk brengt. Naast Nederland en Duitsland komen er teams uit Zweden, Groot-Brittannië en Frankrijk aan de start.

Bron: KNHS

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie