Celstraf geëist tegen 24-jarige Lunteraan

11 juli 2007 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - Het openbaar ministerie heeft dinsdag bij de Arnhemse rechtbank een celstraf van 15 maanden geëist tegen een 24-jarige Lunteraan. De man rukte in september 2006 in Renkum drie gouden kettingen van de nek van een jongen.

Een aantal maanden eerder reed de Lunteraan op de Europalaan in Renkum met zijn brommer achter op een auto. Hij zou de plaats van het ongeval hebben verlaten zonder de juiste persoonsgegevens op te geven aan de automobilist. Justitie eiste naast de celstraf ook nog een geldboete van in totaal 255 euro voor het niet verlenen van voorrang en het rijden zonder geldig brommercertificaat.

Kliniek

De 24-jarige man werd in maart van dit jaar opgenomen in een kliniek in Lunteren, voor het volgen van een behandeling. Dit was voor de man een laatste kans om zijn leven weer op de rit te krijgen. In mei kwam de Lunteraan echter niet terug van weekendverlof. Hij werd een maand later weer aangehouden door de politie. “Ik vond dat ik de behandeling niet meer nodig had”, zo lichtte de Lunteraan zijn besluit toe tijdens de zitting.

Teleurgesteld

De officier van justitie gaf aan teleurgesteld te zijn in de 24-jarige man, omdat hij zijn behandeling niet heeft afgemaakt. De openbaar aanklaagster zag dan ook geen reden om een deels voorwaardelijke celstraf te eisen. “Daar geloof ik niet meer in”, zo zei ze.

Ook de advocaat van de Lunteraan had liever gehad dat zijn cliënt de behandeling had afgemaakt, maar vond de eis van het openbaar ministerie aan de hoge kant. Bovendien meende de raadsman dat de 24-jarige moet worden vrijgesproken van het opgeven van het doorrijden na het ongeval in Renkum. “Hij heeft zijn eigen telefoonnummer achtergelaten en het kan goed zijn dat agenten zijn naam niet goed hebben verstaan”, aldus de advocaat.

De rechtbank doet uitspraak op 24 juli. (APA)

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie