Exploitant De Dikkenberg kan z’n borst alvast nat gaan maken

11 juli 2007 om 00:00 Nieuws

Alle ophef over de handelwijze van de exploitant van De Dikkenberg waren voor Van Boven aanleiding om de onderste steen boven te krijgen. ,,De klachten gaan over het zonder vergunning kappen van bomen en het zonder vergunning aanleggen van de infrastructuur. En het verbouwen en uitbouwen en het niet naleven van de herplantplicht op basis van achteraf verleende vergunningen. Verder om illegale afsluiting en toe-eigening van andermans grond.”

EDE - De exploitant van recreatiecentrum De Dikkenberg kan z’n borst alvast nat maken. De Edese gemeenteraad stemde met algemene stemmen in met het voorstel van Koos van Boven (GemeenteBelangen) om een feitenonderzoek te doen naar de situatie op het recreatiecentrum. Daartoe werd een commissie bestaande uit de raadsleden Koos van Boven, Wout Schotsman (PvdA), Teunis van Roekel (SGP) en Piet Plug (ChristenUnie) benoemd.

Bert Komdeur (CDA) vindt dat er alle reden is om de feiten goed op een rijtje te zetten. ,,Aan de hand van wat het feitenrelaas aangeeft, kan er een verder diepgravend onderzoek worden gedaan.” Piet Plug wilde weten waarom het onderzoek vanaf het jaar 1997 startte. Nadat Van Boven uitlegde, dat dit een willekeurig jaartal was en dat ook eerdere jaren onderzocht mogen worden, was Plug gerustgesteld. Eric Leltz (GroenLinks/PE) was geschrokken over wat er allemaal gebeurd is op De Dikkenberg.

Marije Eleveld (PvdA) stelde dat alles op papier moet komen. ,,Ik wil ook het juridische perspectief zien.” Teunis Van Roekel (SGP) kon zich eveneens prima vinden in het aangepaste voorstel van Van Boven. ,,Als je niet verandert, gebeurt er niets, een politieke realiteit”, aldus de voorman van GemeenteBelangen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie