Inloopavond over aanleg spitsstroken op de A12

11 juli 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Rijkswaterstaat nodigt Edenaren uit voor een inloopavond over de aanleg van spits- en weefstroken op de A12 tussen Ede en Veenendaal. De inloopavond is op donderdag 12 juli in het Raadhuis van Ede, Bergstraat 4. Tijd: van 19.00 uur tot 21.00 uur. Tussen deze tijdstippen kan men op elk gewenst moment binnenlopen en zich laten informeren over de plannen.

Een brochure met alle informatie over de werkzaamheden wordt deze week huis - aan - huis in Ede verspreid. Extra exemplaren van de brochure zijn te vinden in stadskantoor De Doelen, bij het Gemeentelijk Infocentrum, Raadhuisplein 2 en bij de bibliotheken.

Spitsstroken

De doorstroming van het wegverkeer tussen Ede en Veenendaal is al jarenlang een groot probleem. Om files te voorkomen worden in beide richtingen spitsstroken aangelegd die tijdens periodes met veel verkeer voor een vlotte doorstroming gaan zorgen.

In de genoemde brochure vindt u alle informatie over de achtergrond van de plannen, over de volgorde van de werkzaamheden, en over de vernieuwing van viaducten. Ook staat er in wat de werkzaamheden voor het (regionale en lokale) verkeer gaan betekenen.

Geluidschermen

Op verschillende delen van de A12 komen nieuwe of verhoogde geluidsschermen. Op het kaartje in de brochure is te zien waar die komen. Bovendien wordt op het hele traject tweelaags ZOAB aangelegd, wat het verkeersgeluid aanzienlijk zal verminderen. Voor (zoog)dieren komt er onder meer een ecoduiker en een amfibieënpoel.

20 Augustus

De werkzaamheden beginnen op 20 augustus 2007, waarbij eerst het gedeelte van de A 12 bij Veenendaal wordt aangepakt.

Informatie

Nadere informatie is te vinden op de website www.vanAnaarBeter.nl en bij de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat 0800 - 8002 (gratis). Op dit nummer kan ook de brochure worden nabesteld.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie