Judoka's Ede Veldhuizen winnen Super Team Toernooi

Nieuws

EDE - Bij Sportschool Venendaal werd afgelopen zaterdag het laatste judotoernooi van dit seizoen gehouden. In het SportCentrum in Ede Rietkampen kwamen de judoka's bij elkaar om in een teamtoernooi uit te maken wie de sterkste was. Zoveel mogelijk waren van iedere judoleraar negen judoka's op gewicht ingedeeld. Zo was er een judo-team uit Lunteren, uit Bennekom en Ede Veldhuizen en twee teams uit Ede Rietkampen.

Alle teams moesten de strijd met elkaar aangaan. Gewicht voor gewicht, van licht naar zwaar werden de wedstrijden gestreden. Het team dat de meeste overwinningen boekt wint de ontmoeting. De finale was de ontmoeting van de judoka's uit Ede Veldhuizen tegen de judoka's uit Ede Rietkampen. Zowel het team van Cent Scherpenisse, als het judo-team van Hans Venendaal wisten alle wedstrijden te winnen. En de finale was een spannende ontmoeting. Waarbij de judoka's partijen beurtelings een wedstrijd wonnen.

Spannend

Het werd 1-0 voor Cent door Frederique Kroon. Vervolgens werd het 1-1 door Soufyan Ait Ali en 1-2 door Sjoerd Venendaal. Vervolgens werd het 1-3 door Mathijs Fikke en 1-4 door Stefan Post. Daarna werd het 2-4 door Joost Schipper en 3-4 door Bas Taling. Het beslissende 5e punt werd door Zoubier Hadi gescoord. Jan Christiaan Herbert maakte vervolgens nog 4-5.

De eind uitslag werd 4-5 voor de judoka's van Hans Venendaal uit Ede Veldhuizen.

Voor de prijsuitreiking werd ook Ineke van de Voort nog even in de bloemetjes gezet. Deze judoka van de sportschool presteerde het om op 45-jarige leeftijd te slagen voor de zwarte band. Zij ontving uit handen van haar leraar Cent Scherpenisse een bloemetje en een pen met inscriptie.

Koninkrijk Spelen

Alle deelnemende judoka's aan het Intern Super Team toernooi ontvingen een mooie prijs, uitgereikt door Babette van Aggelen, de kersverse Nederlands kampioen van de sportschool. Zij mag tevens eind van deze maand deelnemen aan de Koninkrijk Spelen die dit jaar in Den Haag gehouden worden. Een mooie afsluiter van een succsevol wedstrijdseizoen voor deze wedstrijd judoka.

advertentie