Woonstede presenteert eerste woningen nieuwe Uitvindersbuurt

Nieuws

vandaag

EDE - De bewoners van de Uitvindersbuurt hadden donderdag de primeur. De woningen van fase 1 werden gepresenteerd. Allen die hadden aangegeven terug te willen keren in de wijk, konden zich als eerste oriënteren op de nieuwe woningen. In september komen de woningen ook beschikbaar voor de rest van de markt.

In totaal worden 118 Vrijekeuswoningen en 32 koopwoningen aangeboden in fase 1, gelegen tussen de Nieuwe Maanderbuurtweg, de Huygensstraat en de Zanderijweg . "De woningen zijn zeer verschillend van opzet" legt projectleider van Woonstede Rien Hilhorst uit, "Maar het meest opvallend zijn misschien wel de uitbouwwoningen en verandawoningen." De bewoners van een Uitbouwwoning, krijgen bij hun huur- of koopcontract een stapel tekeningen meegeleverd met behulp waarvan ze hun woning bij oplevering of later naar wens kunnen (laten) uitbouwen. Hilhorst: "Met deze opties is snel veel extra ruimte aan de woning toe te voegen. Er is een optie voor een garage, uitbreiding van de woonkamer, serre studio, dakopbouw en praktijkruimte."

Verandawoningen

In een van de toekomstige woonblokken wonen de bewoners aan een gemeenschappelijke Veranda. De veranda's zijn gebouwd rondom een gezamenlijke binnentuin. Op de begane grond is een slaapkamer die ook kan dienen als werkkamer of keuken en de woonkamer is op de eerste verdieping. De woningen vormen een besloten geheel, waardoor er rust en gezelligheid is. Appartementen zijn er ook te vinden in fase 1. Aan de Doornlaan en de Huygensstraat komen gebouwen met appartementen waarvan een deel zicht heeft op het nieuwe park. Verder zijn er eengezinswoningen en toekomstwoningen. Toekomstwoningen zijn zo gemaakt dat je er je hele leven kunt blijven wonen. Door een slaapkamer en een badkamer op de begane grond blijft ook bij het ouder worden alles goed bereikbaar.

Start van de bouw

De informatiemarkt werd goed bezocht door de bewoners. In de presentatie, die door projectleiders van Woonstede werd gegeven, werd een tipje van de sluier opgelicht van hoe het wonen en leven in de Uitvindersbuurt in de nabije toekomst zal zijn. In de presentatie bleek de grote variëteit van woningen die allen toch ook weer gebouwd zijn in dezelfde stijl. Hilhorst: "Eenheid in de wijk vinden we heel belangrijk. Daarom hebben we in de architectuur gekozen voor aansluiting op het werk van de architect Dudok. Verder geven verschillende thema's kleur een eenheid aan de wijk." De bouw gaat aan het einde van dit jaar van start. De oplevering van het laatste gebouw van deze eerste fase zal naar verwachting in de zomer van 2009 zijn.

advertentie