Wilfried de Jong geeft mening over smaak

Nieuws

OTTERLO - Het Kröller-Müller Museum is na het succes in 2006 begonnen aan een tweede reeks Zwoele Zomeravonden. De eerstkomende Zwoele Zomeravond vindt plaats op zaterdag 21 juli en staat geheel in het teken van smaak: van kunstzinnige smaak tot de smaak van koffie.

De Vlaamse theatergroep The Primitives speelt hun originele en grappige voorstelling ‘Swan Lake’, waarin twee werkmannen een wel heel bijzondere interpretatie geven van het wereldberoemde ballet ‘Het Zwanenmeer’. Ook televisiemaker Wilfried de Jong, die onder meer bekend is van Holland Sport, heeft een uitgesproken mening over smaak, die hij op eigenzinnige wijze zal presenteren. Tussen de optredens door is er altijd tijd voor een kop koffie en bijbehorend verhaal aan de koffiebar van Bart Groenewegen of een eetbaar snelgedicht van kunstenaar Miranda Poel. Of luister op één van de prachtige locaties in de beeldentuin naar de akoestische groenteliedjes van Henk Boogaard of dichter Pim te Bokkel. De vier dames van Xantippe zingen liederen in een theatraal jasje. Of zoals ze zelf zeggen: verleiding en charme in een smakelijke, muzikale omlijsting.

De Nederlandse blues- en jazzgitarist Joep Pelt brengt samen met de bekende Malinese muzikant Lobi Traoré een bijzonder concert met muzikale invloeden van over de hele wereld. Het optreden vormt niet alleen het slotoptreden van deze avond, maar ook van hun tournee, die hen onder andere voerde langs het North Sea Jazz Festival, Oerol en Festival Mundial.

Het museum is tijdens de Zwoele Zomeravond open en er zijn gratis rondleidingen in museum en beeldentuin. De zomeravond start om 17.00 uur en duurt tot 20.30 uur. Vanaf 17.00 uur is een combikaart (Nationaal Park de Hoge Veluwe en museum) te koop met vijftig procent korting.

De Zwoele Zomeravonden worden mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij. Up to date informatie is te vinden op www.kmm.nl

advertentie