Calluna-groep 8 speelt 'Happy Landings'

Nieuws

EDE - Groep 8 van de Calluna Montessorischool in Ede stond maandag als echte musicalsterren op de planken in Theater Cultura. Al direct na de voorjaarsvakantie in februari startte de groep enthousiast met de repetities, alle rollen werden ingestudeerd en de liedjes werden dagelijks geoefend. Vanaf het begin was duidelijk dat deze groep kinderen veel in hun mars heeft en bovendien was de ruimte in de school wel beperkt voor het opvoeren van deze musical.

Daarom werd contact gezocht met Cultura, die voor scholen speciale tarieven hanteert. Leerkracht Lenny van Pouderoijen: ,,Deze kans kon de Callunaschool niet laten schieten, voor veel kinderen is het de eerste keer dat ze op een echt toneel hebben gestaan. Dat is natuurlijk een geweldige ervaring en een kick voor ze dat het zo goed gaat."

Dus werd er des te fanatieker gewerkt door de kinderen. Ouders werden ingeschakeld voor het oefenen, voor het zingen, voor het decor en voor de kostuums. Kinderen werden omgetoverd in piloten, stewardessen, reizigers, een detective, een kunstenares en nog veel meer.

Want in Happy Landings speelt er zich van alles af in de aankomst- en vertrekhal van het vliegveld van Titanic Airlines. Er is een schilderij gestolen, maar wie heeft het gedaan. En waarom hangt die zwerver er rond en wat is er met de aan cola verslaafde zanger van de beroemde band 'de Streetwalkers' aan de hand?

Na de try-out voor de andere kinderen van de school speelden de kinderen de sterren van de hemel om 18.30 uur in de finale voorstelling voor ouders, familie en vrienden. Een zeer geslaagde samenwerking tussen school en Cultura!

advertentie