Quick weer te sterk voor Moorfielders

18 juli 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Het Amersfoortse Quick was naar Ede afgereisd voor het tweede treffen tegen Moorfielders. De bezoekers wonnen met 4-14.

Moorfielders, voor het eerst met de nieuwe pitcher Rudy Gomez in de basis, zag gelijk in de eerste inning zeven honklopers van Quick over de thuisplaat komen (grotendeels het gevolg van doorgeschoten ballen en veldfouten). De twee volgende innings draaide het beter en kon Moorfielders Quick van scoren afhouden, terwijl het zelf iets van de achterstand goed wist te maken.

In de vierde inning ging het opnieuw verkeerd en profiteerde Quick, ditmaal dankzij honkslagen en een homerun, door nog eens vijf punten te scoren. Aan slag kwam Moorfielders duidelijk te kort en kon slechts één punt gescoord worden.

Vanaf dat moment waren de ploegen weer gelijkwaardig aan elkaar, al wist Quick elke slagbeurt een puntje te scoren. Dick Starmans weerhield Quick via een fraai dubbelspel (vangbal en aangooi naar eerste honk) van verder scoren. Aan slag bleef Moorfielders wederom zonder score. Aan het eind van de zesde inning moest dan ook de balans opgemaakt worden, werd de tienpuntenregel toegepast en was de winst voor Quick met 4-14.

Beste Edese slagman: Rudy Gomez (0.667). Werpcijfers: Moorfielders (1xSL, 4xW, 11HS en 6veldfouten), Quick (1-0-8-3).

Volgende wedstrijd: woensdag 18 juli Blue Socks - Moorfielders (aanvang 19.30 uur).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie