CDA-Ede wil fietspaden bij Walderveen

5 september 2007 om 00:00 Nieuws

,,Het gaat in ieder geval om het zeshonderd meter lange deel van de Renswoudsestraatweg ten zuiden van buurtschap Walderveen, dat bij Ede in beheer is.

BARNEVELD/EDE - De fractie van het CDA in Ede heeft het college van burgemeester en wethouders gevraagd vrijliggende fietspaden aan te leggen op het deel van de Renswoudsestraatweg dat op Edes grondgebied ligt. Renswoude en Barneveld hebben al eerder besloten vrijliggende fietspaden te realiseren op deze belangrijke scholierenroute.

Eventueel kan in Walderveen - ongeveer tweehonderd meter - worden volstaan met fietsstroken en verkeersplateaus’’, licht CDA-raadslid Piet Vreugdenhil toe.

Hij verzoekt het Edese gemeentebestuur bovendien om de buurtschap aan te wijzen als ‘bebouwde kom’ met een maximumsnelheid van vijftig kilometer per uur.

Maximum

Het Edese college vindt dat bredere en roodgekleurde fietsstroken, drie verkeersdrempels en een maximumsnelheid van zestig kilometer per uur voldoende veiligheid bieden aan scholieren die vanuit Renswoude, Lunteren en Walderveen naar Barneveld fietsen en terug.

Renwoude heeft inmiddels vrijliggende fietspaden aangelegd en Barneveld doet dat in 2008. Vreugdenhil stelt dat door de afwijkende maatregelen van Ede een onduidelijk wegbeeld ontstaat.

Buurtschap

,,Uit het oogpunt van zowel verkeersveiligheid als eenheid van beheer zou het beter zijn als de gehele wegverbinding vrijliggende fietspaden krijgt, eventueel met uitzondering van het wegdeel in de buurtschap Walderveen.’’

Het CDA reageert hiermee op een oproep van bewoners van de Renswoudsestraatweg aan de Edese gemeenteraad.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie