Smeulende matras in portiekflat

12 september 2007 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - De brandweer van Bennekom is zondagavond uitgerukt voor een melding van brandgerucht in een portiekflat aan de Ereprijs te Bennekom. Een smeulende matras bleek de oorzaak van de brandlucht in de flat. Een bewoonster is met ademhalingsmoeilijkheden overgebracht naar het ziekenhuis.

Kort na 19.30 uur kreeg de brandweeralarmcentrale een melding van brandgerucht in een portiekflat aan de Ereprijs in Bennekom. Alerte bewoners hadden brandlucht waargenomen in een trappenhuis. De brandweer is in de eerste instantie met één blusvoertuig uitgerukt. Na aankomst is een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brandlucht. Omdat de brandlucht steeds sterker werd zijn, voor controle in de woningen, enkele voordeuren geforceerd. Ook is een hoogwerker van de brandweer Ede gealarmeerd en ter plaatse gekomen. In een van de woningen trof men een smeulende matras aan, die veel rook veroorzaakte. De bewoonster die nog in de woning aanwezig was is met ademhalingsmoeilijkheden overgebracht naar het ziekenhuis. Nadat het matras buiten de woning is geblust kon de brandweer terugkeren naar de kazerne.

Verkeersruzie

EDE - Na een verkeersruzie tussen twee automobilisten heeft de politie donderdagavond op de A30 een 38-jarige man uit Duiven aangehouden. De man wordt ervan verdacht de auto van een 42-jarige Wageninger te hebben vernield.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie