Kramer en Van Belkum beste waterpoloërs

19 september 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Tjerk Kramer is zaterdagavond uitgeroepen tot beste waterpoloër van het seizoen 2006-2007, voor de Polar Bears-spelers Bas de Jong en Richard van Eck (inmiddels uitkomend voor Jadran Herceq Novi, Montenegro). De speler van PSV/Bekkers Autoschade kreeg de bijbehorende onderscheiding, de Ruud van Feggelen Award, uitgereikt tijdens het Waterpologala 2007 in De Reehorst in Ede. Bij de vrouwen ging de titel naar international Iefke van Belkum van ZVL. Hij liet de andere twee genomineerden Jorieke Oostendorp en Mieke van der Sloot (allebei Polar Bears Ede) achter zich.

Kramer werd tevens gekroond tot topscorer van de afgelopen jaargang in de hoofdklasse. Bij de vrouwen werd Mieke van der Sloot, net als vorig jaar, eerste in het goalgetterklassement van de reguliere competitie.

In de categorie vrouwen- en mannentalenten gingen de prijzen naar Nienke Vermeer (Polar Bears Ede) en Koen Verweij (Zijl/LGB-Vivax, inmiddels Widex GZC Donk). De andere genomineerden waren respectievelijk Harriët Cabout (Widex GZC Donk) en Jantien Cabout (Widex GZC Donk) en Lars Gottemaker (E.On Het Ravijn) en Justin Smits (Widex GZC Donk).

Allstarteams

Op het Waterpologala werden ook de Allstarteams van de hoofdklassen bekendgemaakt. Bij de mannen bestaat het Allstarteam uit: Martin Nederlof (HZ Zian Franco Canadian), Bas de Jong (Polar Bears Ede), Marco Booy (ZPB/H&L Productions), Tjerk Kramer (PSV/Bekkers Autoschade), Richard van Eck (Polar Bears Ede), Arno Havenga (Widex GZC Donk) en Jeroen Cavaljé (Polar Bears Ede).

Bij de vrouwen werden naast Van Belkum, Van der Sloot en Oostendorp ook Ilse van der Meijden (BZC Brandenburg), Rianne Guichelaar (E.On Het Ravijn), Daniëlle de Bruijn (Widex GZC Donk) en Noeki Klein (ZWV-Nereus, nu ZVL) in het Allstarteam gekozen. De verkiezing van de beste spelers en talenten alsmede de Allstarteams van het afgelopen seizoen is gebaseerd op stemmen die de coaches van de hoofdklasseteams hebben uitgebracht.

Het Waterpologala werd dit jaar voor de vijfde keer gehouden en is een initiatief van waterpoloblad ManMeer! in samenwerking met de KNZB. Tussen de prijsuitreikingen door verzorgden Stenzel & Kivits twee keer een optreden en nam de KNZB afscheid van Ton van Jaarsveld, die een punt zette achter zijn internationale loopbaan. Daarnaast werd het Nederlands vrouwenteam door de KNZB in de bloemen gezet voor de Olympische kwalificatie, recent in Kirishi (Rusland).

Scheidsrechter

De prijs voor de beste scheidsrechter (eveneens gekozen door de coaches) ging voor de tweede achtereenvolgende keer naar Gert Nonnekes. Hans Klopper was eveneens genomineerd. Verder reikte scheidsrechter Diana Dutilh, ambassadrice van het Masterplan Arbitrage de winnaar van de KNZB Fair Play Award bekend: de vereniging OZ&PC, vanwege de manier waarop de club afgelopen seizoen is omgegaan met de tijdelijke sluiting van haar thuisbad.

Sponsors

Hoofdsponsors van het Waterpologala 2007 waren: Widex, Waterfly, Sportfondsen Nederland, Plantina Vitaminen, de Gemeente Ede en Werkman & De Jong. Suppliers: STB Sportsconsultancy, NOS Studio Sport, Aquataal Media, Wim Hollemans Fotografie, BDU en Het Artheon.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie