,,Je maakt mensen weer mooi’’

26 september 2007 om 00:00 Nieuws

Woensdag 17.30 uur. De laatste drie klanten van vandaag rekenen af. Lianne veegt de vloer schoon. Het is de tweede werkdag van de dames. ,,We hoeven ons niet te vervelen. We hebben weinig tijd voor pauze.”

Het was best even spannend, geven de kapsters toe. Hoewel: ,,We hadden er natuurlijk wel vertrouwen in, anders waren we er niet aan begonnen.” Tot nu toe loopt het volgens Lianne boven verwachting. ,,Het is heel erg druk.” Carin: ,,Er was veel mond-op-mondreclame.”

In het pand was eerst kapsalon Roseboom gevestigd. Lianne: ,,Het was een gezellige zaak. Nu is dat hopelijk nog steeds zo, maar wij wilden het ook wat hipper maken.”

De Hoofdzaak is de zesde kapperszaak in Lunteren. Carin en Lianne werken alleen op afspraak. ,,Dan weten mensen waar ze aan toe zijn.” Bij de Hoofdzaak kan iedereen terecht. Lianne: ,,We hebben gekozen voor wat de meeste afwisseling geeft. Je hebt er voor geleerd, dan is het zonde om iets niet te doen.”

Wat het werk voor hen zo leuk maakt? ,,Je maakt mensen weer mooi. En voor sommige mensen is het ontspanning om hier te komen.” Carin: ,,Over het algemeen gaan ze tevreden naar huis.” Hoe tevreden men echt is, zullen de kapsters binnenkort merken als de klanten al dan niet terugkomen. ,,Het begint te lopen.”

Hoewel de Hoofdzaak ‘kleiner en knusser’ is dan sommige andere kapsalons in Lunteren, kunnen er toch vier mensen tegelijk geholpen worden. ,,We kunnen dubbel zoveel klanten kwijt als de vorige kapper die hier zat, want wij zijn met z’n tweeën.” Ze hebben er zin in. ,,Het is een nieuwe uitdaging.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie