Expositie werk dertien kunstenaars in Galerie Zuid

3 november 2007 om 00:00 Nieuws

HARSKAMP - Onder het motto 'Geef eens kunst' laten dertien kunstenaars van 10 november tot en met 19 januari betaalbare kunstwerken zien in Galerie Zuid te Harskamp. Zaterdag 10 november zijn de kunstenaars tussen 15.00 en 17.00 uur in de galerie aanwezig zijn om uitleg te geven bij hun werk.

Greet van Viegen, Hans Wolven, Arend Slotboom en Guus Kuit nemen, als regionale kunstenaars, deel aan deze expositie. Greet Viegen uit Ede, schildert onder andere dieren. Ze besteedt in haar aquarellen veel aandacht aan stofuitdrukking en detail. Hans Wolven uit Ede laat onder de noemer “statue art”schilderijen zien die op zichzelf in de ruimte staan. Naast verf gebruikt hij allerhande materialen in zijn beschilderde objecten. Arend Slotboom, uit Terschuur, schildert met felle kleuren en een snelle toets. Mensen spelen, op eigen wijze weergegeven, op symbolische en humoristische wijze de hoofdrol in zijn olieverfschilderijen.

Nausika Raes en David Geertsma zorgen voor de Belgische toets. Nausica’s keramische mensvormen vallen op door hun ingetogen kleuropbouw en beweeglijke vorm. David tekent met oliepastel kleurrijke dieren die zich, met een knipoog, met menselijke zaken bezighouden.

De verf spat eraf in de abstracte schilderijen van Gert van Hoeijen, terwijl Betty Hooftman de dingen uit haar omgeving op vlotte wijze op het doek zet. Jet Onland en Wil van de Hoek bewerken de klei op hun eigen wijze. Jet maakt dieren en gebruikskeramiek waarin soms een enkele kleurtje voor een accent zorgt. Wil vereenvoudigt de mens in haar plastieken en werkt veelal met aardkleuren. Jan Naeijé en Guus Kuit maken etsen. Jan geeft in zwart, wit en grijs landschappen met wilgen en koeien weer. Zijn boompartijen en luchten zijn onnavolgbaar. Guus’ drogenaald etsen zijn kleurrijk. In de vuurtorens geeft hij verschillende aanzichten van dezelfde toren in 1 ets gestalte. Eppo en Inge Bosch maken het dertiental vol. Eppo vervaardigt aquarellen met fotografisch uitgewerkte landschappen, bloemen en gebouwen. Inge laat haarscherpe foto’s zien waarin de compositie een grote rol speelt

.

Tot en met 19 januari kan men deze expositie bekijken in Galerie Zuid, Molenweg 109 te Harskamp op woensdag, vrijdag en zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur. De toegang is vrij. (meer informatie vindt u op www.galeriezuid.nl)

Foto's

“Egel”, een aquarel van de Edese kunstenares Greet van Viegen.

Nausica Raes maakt beelden met een ingetogen kleuropbouw.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie