Toezicht en handhaving rondom schoolstakingen

28 november 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - De politie in Gelderland-Midden heeft vrijdag op verschillende plaatsen moeten optreden rondom scholen waar door leerlingen kennelijk werd gestaakt. Tot ernstige incidenten is het voor zover nu bekend niet gekomen. Door de politie werden twee aanhoudingen verricht in Ede en Duiven. Omstreeks half twee keerde de rust terug in de regio.

De eerste meldingen van schoolstakingen kwamen omstreeks half elf bij de politie binnen, met name bij scholen in Arnhem-Noord en Rozendaal. Daar zouden groepen van om en nabij tweehonderd leerlingen de straat op zijn gegaan. Later kwamen er ook meldingen uit andere plaatsen in de regio. Door de politie werd in elk geval opgetreden tegen het blokkeren van wegen.

In het district West-Veluwe Vallei bleven de schoolstakingen beperkt tot Ede. In Wageningen, Renkum, Barneveld en Nijkerk werden geen stakingen gemeld en hoefde de politie niet op te treden.

In Ede werd rond kwart voor één een 17-jarige Lunteraan aangehouden wegens vernieling en/of baldadigheid op het Raadhuisplein. Daar bleek een groep van ongeveer 800 leerlingen zich te hebben verzameld en werd onder meer met eieren gegooid. Nadat de Lunteraan was aangehouden trok een groep van ongeveer 200 jongeren op naar het politiebureau omdat ze het kennelijk niet eens waren met de aanhouding. De groep droop echter na een tijdje af. De Lunteraan zal naar verwachting vrijdag nog worden vrijgelaten.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie