Veel meer illegaal vuurwerk

5 december 2007 om 00:00 Nieuws

Vooral heeft de Edese burgemeester grote zorgen over het illegale vuurwerk, omdat het volgens haar gaat over uiterst zwaar vuurwerk. ,,De politie heeft mij verteld, dat als het mis zou gaan, er zich een ramp kan voordoen van een behoorlijke omvang”, meldde Netelenbos, die de bevolking van de gemeente Ede oproept de instanties te helpen bij de speurtocht naar illegaal vuurwerk.

Netelenbos luidt noodklok voor oud en nieuw EDERVEEN - Met de oud en nieuw viering voor de deur luidt burgemeester Tineke Netelenbos de noodklok over het illegale vuurwerk in de hele gemeente Ede. Dat zei zij gisteravond tijdens de drukbezochte vergadering van de Belangenvereniging Ederveen/De Klomp in Dorpshuis De Zicht. ,,Door de politie is nu al meer illegaal vuurwerk opgepakt als over heel 2006,” stelt een verontruste Netelenbos.

door Jan de Boer

Ook vertelde zij dat er in Ede een apart vuurwerkteam aan het werk is om het illegale spul op te sporen. ,,Ik hoop dat iedereen zich met oud en nieuw aan de spelregels houdt. In Ederveen ging het vorig jaar goed met het vuurwerk. Ik hoop, dat dat zo blijft. En dat iedereen, maar dan in de hele gemeente, op een verantwoorde wijze vuurwerk zal afsteken.”

Ook de gemeenschap van Ederveen en De Klomp zit er mee in de maag, dat de tunnel onder de A12 nog altijd gesloten is. ,,Ik moet mijn kinderen elke dag naar school brengen. Door de afsluiting ben ik drie keer per week te laat op m’n werk”, was de hartenkreet van een Ederveense, die uit de woorden van wethouder Peter van ‘t Hoog begreep dat de tunnel in de maand december nog dicht zou zijn. De Edese wethouder liet zich niet vastpinnen. ,,Ik begrijp de ergernis, maar we moesten de tunnel wel sluiten. De tunnel blijft geen dag langer dan nodig dicht. Maar gaat ook niet eerder dan mogelijk weer open.”

De geluidsoverlast van de A12 baarde een inwoner van De Klomp zorgen. Volgens hem is er veel meer geluidsoverlast sinds de kap van de bomen langs de A12 voor de verbreding van de snelweg. Hij claimde alvast geluidsschermen. ,,Aan het eind van de werkzaamheden moet voldaan worden aan de wettelijk normen. Zo niet? Dan zullen wij Rijkswaterstaat daarop aan spreken”, was het antwoord van verkeerswethouder Van ‘t Hoog.

De Ederveners moeten nog even wachten op een nieuwe asfaltlaag op de Hoofdweg. Volgens de plannen was deze weg al lang aan de beurt. De riolering is daar ook aan een onderhoudsbeurt toe. En het rioleringsstelsel wordt ook extra belast door de nieuwe wijk Veldjesgraaf. ,,Het komt allemaal in 2008 aan bod. We willen zorgen dat de riolering voldoende capaciteit krijgt. Situaties dat er rioolwater uit de putten komt, willen we niet meer in Ederveen,” zei Van ‘t Hoog.

Wethouder Wilke Dekker gaf een uitleg over de ontwikkeling van recreatieplas bij De Klomp en Ederveen. ,,Het wordt geen pretpark,” beklemtoonde hij. Ook zei Dekker dat de gemeente Ede niet eeuwig doorgaat met de plannen voor de plas. ,,Komen we er niet uit, dan gaan we terug naar de gemeenteraad. En zetten we er een punt achter. We zijn er al dertig jaar mee bezig.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie