Nieuwjaarsconcert met opera en violist Adriaan Stoet

24 december 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Het nieuwjaarsconcert van de gemeente Ede wordt vrijdag 4 januari 2008 gehouden in De Reehorst. Het Gelders Opera-en Operettegezelschap (GOOG) en de violist Adriaan Stoet zullen optreden tijdens twee gratis concerten.

De avond begint om 18.00 uur met een ontvangst voor inwoners van Ede. Het concert begint om 18.30 uur, voorafgegaan door een korte nieuwjaarstoespraak van burgemeester Tineke Netelenbos. Er is geen stoelnummering, de plaatsen zijn vrij beschikbaar. Het concert duurt tot 19.30 uur.

Om 19.45 uur begint de ontvangst voor de genodigden van het tweede concert. Dit tweede optreden gaat om 20.15 uur van start voor genodigden en de Rabobanken met een nieuwjaarstoespraak van burgemeester Tineke Netelenbos. Hierna is om 21.30 uur is de nieuwjaarsreceptie tot 23.00 uur. Deze receptie is voor iedereen. Dus ook voor degenen die niet een van de concerten heeft bezocht.

GOOG

Op 1 februari 1954 werd het GOOG opgericht. De leden komen vooral uit Gelderland, maar ook uit Utrecht, Friesland en Drente. In de loop van de jaren heeft het GOOG een uitgebreid opera, operette en musical repertoire opgebouwd. Regelmatig werkt het GOOG mee aan tv-producties zoals Una Voce Particolare, het Astma Gala, het 75-jarig bestaan van de NCRV, All you need is love en nog veel meer. Sinds 1980 staat het GOOG onder leiding van Hans Lammers.

Adriaan Stoet (1965) kreeg zijn eerste vioollessen toen hij 11 jaar was. Op jonge leeftijd ging hij naar het conservatorium waar hij glansrijk zijn solistendiploma haalde bij Phillip Hirshhorn. Daarna perfectioneerde hij zijn spel door verschillende masterclasses te volgen. Hij werkte mee aan verschillende cd-opnamen met Emmy Verhey. Ook soleerde hij met haar en met Herman Krebbers.

Samen brengen zij bekende en romantische melodieën ten gehore uit bijvoorbeeld de opera’s La Traviata en Porgy and Bess.

Kaarten

De gemeente Ede en Rabobank Vallei en Rijn en Rabobank Harskamp-De Valk-Lunteren organiseren het nieuwjaarsconcert samen. Het eerste concert is vrij toegankelijk voor inwoners van de gemeente Ede. Vanaf woensdag 19 december zijn kaarten af te halen bij de Rabobank Harskamp-De Valk-Lunteren aan de Dorpsstraat in Lunteren en bij de kassa van De Reehorst in Ede. Telefonisch reserveren is niet mogelijk. Maximaal vier kaarten per persoon.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie