Vier aanhoudingen tijdens horecatoezicht Ede

30 december 2007 om 00:00 Nieuws

EDE – De Edese politie heeft het afgelopen weekend tijdens toezicht op horecabezoekers op en rond het Museumplein vier aanhoudingen verricht. Het gaat om twee Edenaren van 17 en 19 jaar, een 24-jarige Renswoudenaar en een 20-jarige man uit Utrecht.

In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks half drie werd de 19-jarige Edenaar aangehouden. De man zou zich voor een uitgaansgelegenheid aan De Halte hebben misdragen. Pogingen van agenten om de gemoederen te bedaren haalden niets uit waarop hij werd aangehouden. Bij zijn aanhouding verzette de Edenaar zich.

Rond drie uur moesten agenten ingrijpen bij een opstootje eveneens bij De Halte. De 20-jarige Utrechter werd daarbij gesommeerd weg te gaan maar weigerde dat waarop hij mee moest naar het politiebureau.

Omstreeks kwart over drie betrapten agenten nabij het Museumplein de 24-jarige Renswoudenaar toen hij kennelijk probeerde de spoorwegovergang te molesteren. Toen de man werd aangehouden vond hij het nodig de agenten ten overstaan van omstanders te beledigen.

De 17-jarige Edenaar werd rond kwart over vier aangehouden op het Museumplein. De man gedroeg zich luidruchtig en weigerde te vertrekken nadat agenten dat hadden gesommeerd. Ook de Edenaar verzette zich tegen zijn arrestatie maar kon worden overmeesterd.

Alle verdachten zijn in de loop van de zondag weer vrijgelaten met een proces-verbaal.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie