Collecte Amnesty International levert 5000 euro op

27 februari 2008 om 00:00 Nieuws

EDE/BENNEKOM - Meer dan honderd vrijwilligers gingen vorige week langs de deuren voor de collecte van Amnesty International. In Bennekom werd 5.015 euro opgehaald. Dat is meer dan in 2007.

De bijdragen zijn hard nodig om het werk van Amnesty International voort te kunnen zetten. Amnesty is een onafhankelijke organisatie die niet is gebonden aan enige regering, politieke partij, ideologie, godsdienstige gezindte of economische belangengroep.

Amnesty accepteert geen giften of subsidies van de landelijke, provinciale of lokale overheden. Zo wordt zij niet afhankelijk van welke groepering dan ook. De organisatie is geheel aangewezen op giften en contributies van leden, donateurs en sympathisanten. Zij gebruikt dat geld om grondig na te gaan of de klachten en informatie over de schending van mensenrechten juist is.

Amnesty International zet zich sinds 1961 in voor de naleving van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Amnesty International streeft naar een wereld waarin iedereen alle rechten geniet die zijn vastgelegd in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en andere internationale mensenrechtendocumenten.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie