Een nieuw uiterlijk voor Harkes Tuincentrum

16 april 2008 om 00:00 Nieuws

Harkes senior ging in 1958 van start met het tuincentrum en inmiddels bestaat het bedrijf bijna vijftig jaar. In 2001 nam zoon Jaap het tuincentrum over en dat was niet verwonderlijk. Van kind af aan groeide hij op tussen de bloemen en de planten.

EDE - Met het voorjaar voor de deur komt er bij de tuincentra’s extra leven in de brouwerij. De tuin moet weer in een goede conditie worden gebracht voor de nodige groei en bloei. Tuincentrum Harkes is er een van, en zeker geen onbekende in de regio.

Mest

Hij weet dan ook precies wat er moet gebeuren om een mooie en gezonde tuin te krijgen. Volgens Harkes is het belangrijk om de tuin goed te bemesten. ,,In het voorjaar is organische mest het beste en tijdens het groeiseizoen is kunstmest het meest aanbevolen vanwege direct resultaat. Afwisseling van bemesting is het beste, het is net als verandering van spijs doet eten.”

De afgelopen winterperiode is gebruikt om de zaak een nieuw uiterlijk te bezorgen. Daarvoor zijn de nodige werkzaamheden verricht die het tuincentrum uiteindelijk een stuk gezelliger hebben gemaakt.

Het buitenterrein werd volledig heringericht en een groot gedeelte daarvan werd bestraat om het aantrekkelijker te maken. In het overdekte gedeelte van de zaak is de decoratiehoek volledig vernieuwd en uitgebreid.

Scherpe prijs

In een groot gedeelte zijn houten wanden aangebracht om de sfeer te verhogen. Daarnaast is er op de afdeling potterie een nieuw assortiment in potten en bakken voor een gezellig balkon of terras, maar natuurlijk ook voor de aankleding van de tuin. ,,We zijn, samen met vijfendertig tuincentra’s lid van een inkooporganisatie waardoor we scherp kunnen inkopen. Dat betekent dat we onze producten tegen scherpe prijzen kunnen aanbieden en we brengen tien keer per jaar een eigen folder uit met scherpe aanbiedingen. Zelf zijn we ook altijd op zoek naar nieuwe artikelen.’’

Water-geef systeem

Een nieuw snufje wat op dit moment verkocht wordt in het tuincentrum, is een water-geef systeem. Deze kan in elke bloembak of hangbasket worden aangebracht en is erg handig voor mensen die niet zo best zijn met planten.

Met dit systeem hoeft men minder vaak water te geven door de aanwezigheid van een waterreservoir. Harkes zegt dat planten hierdoor minder snel uitdrogen en dat maakt het makkelijker om rustig een dagje van huis te gaan. ,,Het systeem is zowel in het rond als in het vierkant in twee afmetingen verkrijgbaar. Voor een degelijke prijs heb je veel gemak en veel plezier van de plant”.

Naast tuinartikelen, vijver- en tuingereedschappen heeft Harkes een ruim assortiment perkplanten, kamerplanten en snijbloemen. ,,Elk seizoen heeft zijn specialiteit, nu zijn dat de perkplanten.’’ Ze zijn in alle soorten en kleuren verkrijgbaar. Geraniums, fuchsia’s, surfinia en nog vele andere soorten. ,,Onze planten komen rechtstreeks van de kwekerij. Ze zijn dus altijd vers en van goede kwaliteit’’, besluit de eigenaar die met recht trots kan zijn op zijn fraaie tuincentrum.

Harkes Tuincentrum

Klinkenbergerweg 29 Ede

Tel. 0318-612694

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie