Beslissingswedstrijd voor Fortissimo

30 april 2008 om 00:00 Nieuws

EDE - Zelf moest Fortissimo thuis winnen van Spero. Daarna kon pas naar de uitslag van ONA'53 en SC Oranje worden gekeken. Met de rust stond Oranje echter al met 3-0 achter, waardoor Fortissimo aan een punt genoeg had om promotie/degradatiewedstrijden te spelen. Het geluk was echter niet bij de Edenaren tegen Spero: 1-2. Donderdagmiddag om 14.30 uur bij OVC'85 moeten SC Oranje en Fortissimo met elkaar gaan uitmaken wie er rechtstreeks degradeert en wie er de nacompetitie in gaat.

door Boy Imminck

Vanaf de eerste seconde leek de ploeg van trainer Bart Hartog zwaar onder druk te staan. Op de hielen gezeten door het degradatiespook, voetbalde Fortissimo in de beginfase erg slecht. Vooral de verdediging met René Plate leek te bezwijken onder de druk. Plate stond ook aan de basis van de eerste tegentreffer van Spero. Een te moeilijke terugspeelbal van de linksback op Jeroen Labeur, werd door de doelman niet goed behandeld. Mark van Ingen zette druk op de doelman. De bal werd onderschept, waarna het maken van de 1-1 een koud kunstje was.

Vijf meter

Daarna was het scheidsrechter Teunissen die een beslissende stempel drukte op de wedstrijd. Trainer Bart Hartog: ,,Ik en met mij de grensrechter zagen dat de spits van Spero een meter of vijf buitenspel stond. De grensrechter vlagt maar Teunissen liet doorspelen en telt de goal die gemaakt wordt. Hij krijgt van mij geen hand", aldus de trainer. Teunissen zat inderdaad flink mis. Wederom was het Mark van Ingen die het beslissende tikje gaf: 0-2.

De berichten dat ONA'53 met 3-0 voor stond tegen SC Oranje gaven de Edenaren weer enigszins een goed gevoel. Een gevaarlijke rechterflank met daar op Carlo Vermeer zorgde voor veel gevaar. Net voor rust leverde een voorzet van Vermeer een doelpunt op. De geheel vrijstaande Chris Hiemstra, die een goede wedstrijd speelde, schoot de bal keurig in.

Opdracht

Na de rust was de opdracht voor de thuisploeg simpel. Bij een gelijkspel of overwinning zou de nacompetitie bereikt worden. Bij verlies moest Fortissimo op herkansing tegen SC Oranje. Dat laatste wilden de Hoekelumse Eng-bewoners liever niet. ,,We hoopten op nacompetitie. Dat zou weer een wedstrijd schelen. Het is zwaarder geworden dan dat ik bij mijn aantreden als coach dacht", verklaarde Bart Hartog na afloop.

De trainer zag zijn ploeg in de tweede helft één keer heel dicht bij een treffer. Een vlammend schot van Dennis van Laar knalde van de onderkant van de lat terug het veld in. Aan de andere kant was Bert Rodijk dicht bij de 1-3. Doelman Jeroen Labeur gaf alles en stopte de inzet. Ook het inbrengen van extra spits Michel van den Brink haalde niets meer uit.

Bart Hartog was in zijn analyse na afloop duidelijk. ,,Toen ik bij Fortissimo kwam stonden we er veel slechter voor. Nu moeten we een zware nacompetitie spelen als we de beslissingswedstrijd van SC Oranje winnen. Dit is allemaal niet ideaal, maar het is niet anders. Vandaag kwamen we op inzet te kort. Niet veel maar wel genoeg om geen resultaat te behalen. Ik heb nu een ruime selectie tot mijn beschikking omdat het tweede al is uitgevoetbald. Ik heb vertrouwen in een goede afloop."