Streekvervoer en Valleilijn staken voor onbepaalde tijd

2 juni 2008 om 00:00 Nieuws

EDE - In de gemeente Ede rijden het streekvervoer en de Valleilijn niet. De chauffeurs en machinisten leggen hun werk neer voor onbepaalde tijd. Vakbond FNV Bondgenoten meldde gisterochtend dat het streekvervoer voor honderd procent stilligt.

door Harmke Schippers

De Valleilijn rijdt sowieso vandaag en morgen niet omdat zij onder busmaatschappij Connexxion valt, dat meldt woordvoerster Daniëlle Meijne. ,,Vanaf woensdag is het aan de machinisten of zij hun werk weer oppakken. Wij gaan dan kijken of we met het beschikbare personeel volgens de dienstregeling kunnen gaan rijden", aldus Meijne.

Wim Kurver, concessiedirecteur van Veolia Veluwe meldt dat er weinig beweging zit in de onderhandelingen. Kurver: ,,De werkwilligen die we nog hadden zijn nu onder druk ook van de weg gehaald. We zoeken constant naar een oplossing maar die zie ik nog niet ontstaan."

Zolang de vakbonden oproepen 24 uur te staken voor onbepaalde tijd en de chauffeurs daar gehoor aan geven, rijden de Valleilijn en het streekvervoer niet. Vooral examenkandidaten in het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) zullen hinder ondervinden van de staking. Veel van hen komen met de bus naar school toe.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie