Opella sluit jaarrekening 2007 positief af

4 juni 2008 om 00:00 Nieuws

EDE - Opella sluit de jaarrekening van 2007 af met een positief resultaat. De zorgondernemer leed verlies op de hulp bij het huishouden onder het nieuwe Wmo-regime, maar wist dit te compenseren door het actief verwerven van subsidies en andere eenmalige financieringsbronnen.

Opella is tevreden met de cijfers 2007 maar maakt zich wel zorgen over de toekomst.

,,Zorgondernemers krijgen met steeds grotere financiële risico’s te maken. Waar vroeger van te voren bekend was hoeveel geld de instelling zou ontvangen, worden nu de geleverde prestaties achteraf afgerekend. Bovendien neemt door de steeds verdergaande marktwerking de concurrentie toe. Deze ontwikkelingen noodzaken om efficiënt om te gaan met de beschikbare middelen en te zorgen voor voldoende eigen vermogen'', aldus Annet Stunnenberg van Opella.

Opella is volgens haar volop bezig met het verbeteren van de bedrijfsvoering, om zo afhankelijkheid van incidentele inkomsten te voorkomen. Zo staat Opella aan de vooravond van de tweede ronde aanbestedingen die diverse gemeentes houden in het kader van de hulp bij het huishouden onder de Wet maatschappelijke ondersteuning. Stunnenberg: ,,Opella doet haar uiterste best om op een, voor de bedrijfsvoering en daardoor voor de klant, verantwoorde manier aan te besteden.''

Transparantie

Net als alle andere zorginstellingen legt Opella elk jaar verantwoording af over de manier waarop zij haar geld besteedt. Dat doet zij in het Jaardocument zorginstellingen, dat bestaat uit onder meer een maatschappelijk verslag en een jaarrekening. Na goedkeuring door het Ministerie van VWS worden de jaardocumenten gepubliceerd op de algemeen toegankelijke website www.jaarverslagenzorg.nl.

Opella ondersteunt ongeveer 2700 mensen in de regio van Ede, Veenendaal en Wageningen. Dat doet zij vanuit een christelijke achtergrond en voor iedereen. De 1800 medewerkers en 1100 vrijwilligers van Opella vinden het belangrijk dat mensen hun eigen leven kunnen leiden op een zo zelfstandig en actief mogelijke manier. Opella vult aan waar nodig. Voor meer informatie: www.opella.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie