Polikliniek oogheelkunde ziekenhuis in Barneveld

4 juni 2008 om 00:00 Nieuws

EDE - Drie oogartsen van Ziekenhuis Gelderse Vallei houden vanaf maandag een polikliniek in spreekuurcentrum Barneveld. Patiënten die door hun huisarts zijn verwezen naar de polikliniek oogheelkunde kunnen voortaan dichtbij huis een afspraak maken.

Zelfs voor bepaalde oogheelkundige onderzoeken kunnen patiënten uit Barneveld en omstreken terecht. Een aanwinst in het pakket specialismen dat een bijzondere functie vervult voor de, vooral oudere, bevolkingsgroep.

Oogarts Paul Zuure en twee nieuwe oogartsen, Raan Ramrattan en Wouter de Waal, houden vanaf 2 juni wekelijks polikliniek in het spreekuurcentrum aan de Klaverweide (naast Verpleeghuis Norschoten). Nieuwe apparatuur en nieuwe materialen zijn in het spreekuurcentrum in gereedheid gebracht.

In de afgelopen weken zijn al wat ‘proefspreekuren’ gehouden. De patiënten reageren aangenaam verrast: ,,Dit is voor mij wel heel gemakkelijk, zo dichtbij huis.'' De oogartsen zijn enthousiast om op deze locatie te gaan werken: ,,We horen van verschillende collega’s over de locatie in Barneveld dat het daar prettig werken is. Het is er rustiger, minder hectisch dan in het ziekenhuis te Ede. Oogheelkunde is natuurlijk een belangrijk specialisme, vooral voor de patiënten die wat ouder zijn en vaker voor controle en onderzoek moeten terugkomen. Het is voor hen een echte toplocatie.''

Elke week wordt een avondspreekuur door de oogartsen gehouden. Om precies te zijn: in de oneven weken op donderdag in Barneveld, in de even weken op dinsdag in Ede. Patiënten die het prettig vinden om ’s avonds geholpen te worden of patiënten die zich overdag moeilijk vrij kunnen maken, zijn welkom op het avondspreekuur.

De komst van de spreekuren oogheelkunde is een lang gekoesterde wens. Zeker door de polikliniekmedewerkers van spreekuurcentrum Barneveld: het is een belangrijke serviceverbetering voor patiënten uit Barneveld en omgeving. Voor een scala aan specialismen kan iedereen al enige jaren in het spreekuurcentrum terecht, zoals gynaecologie, cardiologie, dermatologie, interne geneeskunde, kindergeneeskunde, KNO, longgeneeskunde, neurologie, reumatologie en urologie. Ook een diabetesverpleegkundige en podotherapeut houden er spreekuur.

De laatste aanwinst sinds 2005 is chirurgie: de chirurgen houden op twee dagdelen spreekuur en doen ook kleine chirurgische ingrepen. Ook voor nacontroles na een operatie en eventuele opname in het ziekenhuis van Ede kunnen Barnevelders dichtbij huis terecht.

Ter gelegenheid van de opening is er voor patiënten een traktatie in de vorm van ‘oogappeltjes’. Een gezonde attentie en bovendien symbool voor de bijzondere plaats die de oogheelkunde in Barneveld inneemt. De officiële opening vindt plaats op dinsdag 10 juni in het gezelschap van ziekenhuismedewerkers en (verpleeg)huisartsen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie