Na 33 jaar afscheid van meester Florijn

2 juli 2008 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - Voor de kinderen van de School met de Bijbel 'Ruitenbeek' in de buurtschap Overwoud tussen Barneveld en Lunteren was het vrijdag geen gewone schooldag, maar een feestdag rondom het afscheid van meester J. Florijn. Na 33 jaar, eerst als hoofd van de school en later als directeur, is voor hem de pensioengerechtigde leeftijd aangebroken.

In al die jaren is er ook op de Ruitenbeekschool veel veranderd. Was er eerst een lagere school met vijf klassen en een noodgebouw voor de kleuters, nu krijgen alle acht groepen les in één gebouw en zijn er een gymlokaal en een computerlokaal. De school telt circa 120 leerlingen, er werken elf leerkrachten en veel ouders zijn actief bij allerlei schoolaangelegenheden betrokken.

De dag begon met een door alle leerlingen gevormde erehaag voor Florijn en zijn naaste familieleden. De kinderen zagen er feestelijk uit en hadden prachtige versieringen gemaakt. Hierna maakten de meester en zijn vrouw als passagiers een rondje in een oldtimer. Vervolgens kwamen alle leerlingen bijeen in de gymzaal van de school en kreeg de meester cadeaus overhandigd, waaronder een fiets.

De feestelijkheden werden daarna voortgezet met spelletjes op het schoolplein en een bezoek aan het Pluimveemuseum in Barneveld. Rond het middaguur werd gezamenlijk gegeten op school. 's Avonds was er een receptie, waar ouders, oud-leerlingen, oud-collega's en anderen de gelegenheid werd geboden meester Florijn en zijn vrouw de hand te drukken.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie