Wandeltocht ‘Operatie Pegasus’

22 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

REGIO - In samenwerking met wandelvereniging Blauw-Wit uit Ede, Rabobank Vallei en Rijn en Rabobank Harskamp - De Valk - Lunteren houdt de Regio VVV Veluwe & Vallei zaterdag 25 oktober de 25e editie van de Pegasus Wandeltocht. Het wandelevenement is bedoeld als herdenking aan de door het Verzet georganiseerde vluchtacties van gestrande Geallieerde militairen na de verloren Slag om Arnhem, onder codenaam Pegasus. De wandeltocht maakt deel uit van een serie van drie VVV herdenkingswandeltochten.

Er zijn drie routes, van 10, 20 en 30 kilometer, die zoveel mogelijk de oorspronkelijke route uit ‘Operatie Pegasus’ volgen. Het startpunt is ’s Heeren Loo, Apeldoornseweg (N304) tussen Ede en Otterlo, waarvandaan men om 9.15 uur de wandeltocht kan beginnen. Wandelaars komen langs punten die doen herinneren aan de oorspronkelijke tocht. Om het verhaal nog levendiger te maken, worden wandelaars in oude militaire voertuigen naar het startpunt of naar het treinstation teruggebracht.

Historisch cahier

Speciaal vanwege de 25e editie van deze bijzondere tocht is op 25 oktober een Pegasus tentoonstelling te zien bij het Museum Verbindingsdienst op de Elias Beeckmankazerne in Ede, tevens eindpunt van de wandeltocht. Ook is op die dag het Historisch cahier ‘Pegasus’ van Cees Haverhoek verkrijgbaar bij de VVV stand. Het boekje geeft een indrukwekkend overzicht van de operatie Pegasus en is een eerbetoon aan de dappere verzetsmensen uit Ede en omgeving.

De deelnameprijs aan de wandeltocht is € 5,50, inclusief herinneringsmedaille en vervoer per historisch militair voertuig. Meer informatie over de tocht vindt u op www.wandelenopdeveluwe.nl of in een van de VVV-kantoren.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie