Schot in nieuwbouw Westhoffhuis

12 november 2008 om 00:00 Nieuws

Met andere plannen voor woningen op locaties als de Molenpol, de Eekhoorn en langs de Westzoom was nieuwbouw weer een actueel onderwerp. Nee, de gemeente is de regie niet kwijt wat betreft nieuwbouw in algemene zin, maar is wel met handen en voeten gebonden aan projectontwikkelaars. En dat maakt het in deze economisch roerige tijd niet gemakkelijk. ,,Ze gaan pas bouwen als zeventig procent van de huizen verkocht is en het bestemmingsplan onherroepelijk is goedgekeurd. Dat zijn onzekere factoren en ik ben soms bang dat we door de realiteit worden ingehaald’’, lichtte wethouder Wilke Dekker toe. Wel maakte hij duidelijk dat betaalbare huizen, tot 170.000 euro, alleen mogelijk zijn op weilandpercelen.

,,Minder politie nodig bij Oud Lunterse Dag’’ LUNTEREN - De gemeente en het bestuur van Het Westhoffhuis zijn het eens over nieuwbouw van het sociaal cultureel centrum aan de Boslaan, terwijl boven het gebouw 25 sociale koopwoningen op deze locatie zullen verrijzen. Het stichtingsbestuur gaat nu om de tafel met Woonstede om het plan concreet te maken. Dat bleek dinsdagavond tijdens het bezoek van het gemeentebestuur bij de Dorpsraad.

Artsenpost

Wethouder Peter van ‘t Hoog liet weten dat de aula van de begraafplaats een stevige opknapbeurt krijgt. Waarnemend dorpsraadvoorzitter Maarten Hindriks zei dat met het college was stilgestaan bij de locatie Ons Landhuis aan de Barneveldseweg, als mogelijke plek voor centrale artsenpost. Later vermeldde hij ook de ruimte achter Euterpe aan de Dorpsstraat als optie voor deze medische ruimte. Maar overeenstemming tussen de Lunterse huisartsen is dan natuurlijk de eerste voorwaarde. Onduidelijkheid is er nog over de openbare bibliotheek. Wethouder Evert van Milligen kon nog niet zeggen waar deze in de toekomst gevestigd zal zijn. Lunteranen maken zich intussen zorgen over de kwaliteit, die achteruit zou hollen.

Politie

Burgemeester Cees van der Knaap blikte tevreden terug op de Oud Lunterse Dag. ,,Het is me honderd procent meegevallen. Lunteren heeft zelf z’n problemen opgelost en de grote hoeveelheid politie bleek niet nodig te zijn’’, zei hij. ,,Daar ben ik blij om, want dan kunnen we die elders inzetten.’’

Wel baart excessief alcoholgebruik bij jonge mensen hem nog zorgen. De burgemeester vertelde dat de hoeveelheid drankketen in zijn gemeente mee blijkt te vallen. Van de zes die helder in beeld zijn, wil hij sommige nadrukkelijk aan gaan pakken, omdat deze op commerciële leest geschoeid zijn. Ingewikkelde factor hierbij is wel het privéterrein waar de keten zijn geplaatst.

Van der Knaap presenteerde dinsdag twee nieuwe en jonge gebiedsgebonden agenten. Dat zijn Renzo Scholten (ook voor Harskamp, Wekerom en Otterlo) en Jos Runhaar (Lunteren centrum). Op maandagavond en donderdagochtend bemannen zij in elk geval de post in Lunteren aan de Reeënlaan.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie