Blauw Geel'55 tevreden met een punt

28 november 2008 om 00:00 Nieuws

EDE - NSC en Blauw Geel'55 wisten niet het net te vinden. In het duel eindigden de Edenaren de wedstrijd met tien man. Een kwartier voor tijd kon Frank Jacobse na een twee gele kaart vroegtijdig de dug-out opzoeken. Het was en bleef 0-0.

In de laatste vijftien minuten kregen de Blauwgelers het met een man minder nog knap lastig. Trainer Martin Laamers ruilde Mark van de Weerd in voor Ruud Bettink. Er kwam druk op het Edese doel. Doelpunten maken bleek ook voor NSC te veel gevraagd. Vlak voor het einde kreeg Blauw Geel nog in de persoon van Danny Burgerhoudt de beste kans. De bal ging er niet in, zodat de Edenaren niet met een 'gestolen' zege huiswaarts konden keren.

In de eerste helft was Blauw Geel, dat nog altijd Jeroen Berkhof, Robin Beukhof, Niels de Lange en Ruben van den Berg moest missen, de betere van de twee. Grote kansen wisten de gasten, bij wie Erwin Wesseling in de basis stond, niet te creëren. Na de rust was NSC wat beter. Omdat de thuisclub evenmin tot scoren kwam, was de puntendeling terecht.