Sportrubriek 'Onder de Leden'

16 december 2008 om 00:00 Nieuws

* De rivaliteit tussen Blauw Geel '55 en DTS '35 is al meer dan vijftig jaar oud. Het is iets wat er bij schijnt te horen. Op de website van dit nieuwsblad, www.edestad.nl, worden heel wat steken onder water over en weer gegeven over de momenteel matige prestaties van de Inschotenbewoners. Menigeen begint dat behoorlijk te vervelen.

* Blauw Geel en DTS blijven altijd rivalen. Maar waarom moet je je buurman zoveel narigheid toewensen als het daar even niet zo goed gaat, is de vraag. Zaterdag werd het vuurtje aangestoken door Arend: ,,Benieuwd wanneer de eerste sukkel van Blauw Geel reageert". Of Arend een DTS'er is of niet. Slim was het niet om het vuurtje weer aan te steken.

* Het lijkt slimmer om in deze tijden van 'vrede op aarde' het gezonde verstand te laten zegevieren. En met het gedoe over en weer te stoppen. DTS en Blauw Geel zijn twee geweldige, goed geleide clubs, die al het goede gegund is. Het zou mooi zijn als DTS en Blauw Geel volgend seizoen weer tegen elkaar kunnen voetballen. Wel onder de voorwaarde, dat die wedstrijden dan wel in de eerste klasse worden afgewerkt.

* Op de groene zoden heeft DTS minder succes. Meer voorspoed heeft de club met zingen.

* Zondag 7 december nam het eerste elftal in de Wisseloordstudio in Hilversum het clublied van DTS'35 op. Dat konden de heren voetballers niet alleen. De zangeressen van de Froggets namen de leiding over voor het inzingen van het nummer. Het leek of het eerste elftal al jaren samen zong.

* DTS hoopt de plaat tijdens de nieuwjaarsreceptie te kunnen presenteren. Velen hebben al een bestelling gedaan. En nu maar hopen dat het lied van de Toppers van DTS niet tegenvalt.

* Overigens zorgde het contact met de Froggets er niet voor, dat de spelers van DTS werden uitgenodigd om het clublied ten gehore te brengen tijdens de actie voor de Voedselbank van René en Natascha Froger

* Frank van der Wagen en Frank Jacobse, de twee 'Frankies' van Blauw Geel '55, balen (en misschien zij niet alleen) als een stekker, dat er zaterdag toch wordt gevoetbald. De twee Frankies hadden met nog tien blauwgele vrienden een 'rustig' weekeindje weg in Bruinisse geboekt. En nu moeten ze zaterdag terugkomen om in Harderwijk tegen Zwart Wit '63 te voetballen. Weg rust!!

* Ruud Bettink heeft een advies voor het bestuur van Blauw Geel '55. ,,Er moet een betere oplossing voor rokers komen". Of Bettink daarmee bedoelt, dat rokers geholpen moeten worden om te stoppen met het roken van een sigaret, is onduidelijk.

* De voetbalcomputer deed ook deze week voorspellingen naar de uitslagen van de wedstrijden bij de amateurs. Bij Blauw Geel zijn ze niet gek. De vorige keer werd een nederlaag voorspeld, maar werd de wedstrijd afgelast. Dit keer geen voorspelling voor de Peppelensteegbewoners. Maar wat veel belangrijker was wel een 1-0 zege.

* Zaterdag was er geen contact met Ede/Victoria. De club hoefde niet te voetballen. Zou Ede FM desondanks wel contact met Ede/Victoria gehad hebben?

* Een ouderwets staaltje 'doet 'ie het of doet 'ie het niet' afgelopen zondag bij Edesche Boys. Net voor rust sloegen de stoppen door bij Arjan Hardeman die de rode kaart kreeg wegens een slaande beweging, in de kantine sloegen letterlijk de stoppen door. Het probleem werd niet zo snel gevonden waardoor de lichten telkens aan en uit gingen. De patatbakker van Edesche Boys sloeg er meteen een slag mee. ,,Ik ga over op het verkopen van gehaktballen, dat loopt nu als een tierelier. Een kroket krijg je nu alleen maar koud en dat is het buiten al."

* Toen er een wisselspeler van FC Kunde klaar stond om in te vallen riep doelman Bart van den Brink richting laatste man Richard Pol: ,,Richard pas op, die is erg snel." Gegrinnik vanaf de bank van Edesche Boys. ,, Bart was in de uitwedstrijd zo vierkant van de mat gespeeld door de invaller dat hij de nacht erna niet kon slapen", wierp iemand in de groep.

* Een delegatie van Ede Stad was zaterdagmiddag bij de kraker Spakenburg-IJsselmeervogels. Ruim 8000 fans en veel sfeer stonden die middag op het programma. Dan valt Edesche Boys - NSVV FC Kunde met 35 toeschouwers toch ietwat tegen. Wel moet gezegd worden dat er nog honderden supporters in de kantine van Edesche Boys verbleven. ,,Veel te koud buiten", werd er geroepen, waarna men een lekker fris pilsje bestelde.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie