AgriTeam makelaars Ede maakt sterke groei door

17 december 2008 om 00:00 Nieuws

EDE - In oktober van 1999 gingen een viertal bestaande makelaars van start met de nieuwe onderneming AgriTeam makelaars. Doel van de samenwerking was, en is nog steeds, een landelijk netwerk van agrarische makelaars en rentmeesters te vormen.

Op dit moment bestaat organisatie uit een veertiental vestigingen met in totaal 25 medewerkers. AgriTeam Ede heeft sinds de oprichting een sterke groei doorgemaakt en een bekende naambekendheid opgebouwd. Het werkgebied van AgriTeam Ede beslaat de Veluwe, Gelderse Vallei, Betuwe en een groot deel van de provincie Utrecht.

Verhuisd

Jan Willem Boon is één van de oprichters van AgriTeam Ede en op dit moment de nog enig overgeblevene van de toenmalige oprichters. ,,Dat ik het al tien jaar heb uitgehouden heeft te maken met de liefde voor dit vak, met een gecombineerde binnen- en buitenbaan en het dienstverlenend bezig zijn met mensen. Vier maanden geleden zijn we verhuisd vanaf de Breelaan naar de huidige locatie in het voormalige pand van caravans Vervat op de Frankeneng. Ruimtegebrek was de reden te verhuizen naar een groter pand."

,,Onze activiteiten bestaan uit het aan- en verkopen van agrarisch onroerend goed, in de ruimste zin van het woord", gaat Boon verder. ,,Dit kan bestaan uit de aan- of verkoop van een enkel perceel en cultuurgrond, maar kan ook een kapitale boerderij omvatten. Binnen de Gelderse Vallei en Utrecht is het reconstructieplan van toepassing. Dit houdt in dat boeren in bepaalde gebieden geplaatst worden, of hun activiteiten op termijn dienen te beëindigen. Dit om bestaande en nieuwe natuur ontwikkelingen niet in de weg te staan. Dit zijn de zogenaamde extensiveringsgebieden waar de boer dient te verdwijnen."

Burgerwoningen

Boeren die moeten verdwijnen hebben de keuze zich elders te vestigen in het verwervingsgebied of in het landbouw ontwikkelingsgebied, of mee te doen aan een functiewisseling. Boon: ,,Daarbij wordt alle bestaande bedrijfsbebouwing gesloopt en middels maatwerk waarna er één of twee bouwkavels voor burgerwoningen in de plaats komen. Dit is een specifiek onderdeel waarin AgriTeam makelaars, met de hulp van gespecialiseerde partners, in is gespecialiseerd. Meerdere activiteiten zijn bemiddeling productierechten, melkquotum, varkens- en pluimvee rechten, taxaties voor vele doeleinden voor zowel fiscaal als bedrijfsopvolging en ten behoeve van geldverstrekking. Begeleiding indien er sprake is van WvG, Wet voorkeur Gemeenten. Dit betekent dat men als AgriTeam makelaar goed op de hoogte moet zijn van de bestaande wetten en regeling. De vestiging Ede beschikt hierin over gecertificeerde medewerkers."

AgriTeam makelaars Ede

Frankeneng 17h Ede

Tel. 0318-619209

E: ede@agriteam

I: www.agriteam.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie