Chaos bij FC Jeugd compleet

24 december 2008 om 00:00 Nieuws

Kuzur bekleedde het ambt van voorzitter sinds eind 2006. Destijds volgde hij na veel wikken en wegen Hasan Bekar op. De beslissing liet toen lang op zich wachten. Na precies twee jaar houdt Kuzur het nu dus voor gezien bij de club waar hij eerder al veel functies bij het eerste elftal bekleedde.

Voorzitter Ömer Kuzur legt functie neer EDE - Voorzitter Ömer Kuzur van voetbalclub FC Jeugd heeft tijdens de algemene ledenvergadering laten weten te stoppen. Persoonlijke redenen dwingen de preses te stoppen bij de club. Na eerder ontslag van de voltallige technische staf lijkt de club nu ook bestuurlijk aan de rand van de afgrond te staan.

door Boy Imminck

,,Ik had sinds juni al mijn twijfels. Eigenlijk heb ik toen al besloten te stoppen als voorzitter. Vrijdag heb ik het er over gehad met de leden en kondigde ik ook mijn afscheid aan. Het is erg jammer want de club gaat mij aan het hart, wegens privé-omstandigheden moet ik echter wel stoppen”, aldus Kuzur. Ook wedstrijdsecretaris Erkal Tirgil stapt op.

Los van de slechte sportieve resultaten van het eerste elftal van FC Jeugd groeit achter de schermen de onvrede over het bestuur. Kuzur bevestigt dat er dingen op bestuurlijk vlak kunnen verbeteren. ,,De laatste twee seizoenen is er op bestuurlijk vlak wel eens iets misgegaan. Het was geen chaos, maar het kon een stuk beter.”

Achtergrond

Toen Kuzur zijn beslissing kenbaar maakte, wilden vele leden van het bestuur zijn voorbeeld volgen. ,,De andere leden van het bestuur wilden samen met mij stoppen. Ik vond dit geen goed idee. Ik stop vanuit persoonlijke redenen. Er moet nu een nieuwe voorzitter komen die met een paar ervaren mensen op de achtergrond de club gaat leiden. Er zijn veel mensen die dat kunnen. Wie het wordt weet ik op dit moment nog niet.”

Geen opheffing

Het rommelt de laatste maanden flink bij FC Jeugd. Toch denkt Kuzur dat het allemaal wel goed komt bij Edes’ jongste voetbalclub. ,,Ik blijf zeker tot 16 januari aan als voorzitter. Dan moet er in de nieuwe ledenvergadering een nieuwe voorzitter komen. Ik hoor mensen die zeggen dat de club op klappen staat. Dat FC Jeugd er binnenkort niet meer is. Ik heb echter geen twijfels over de toekomst. De neuzen moeten meer dan eens dezelfde kant op komen te staan. Dat is een ding dat zeker is.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie