Burgemeester reikt Koninklijke Onderscheiding uit

24 december 2008 om 00:00 Nieuws

EDE - Marie-Louise Noordendorp uit Ede is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Cees van der Knaap van Ede heeft haar woensdag december de versierselen opgespeld die horen bij deze Koninklijke Onderscheiding.

De uitreiking van de onderscheiding gebeurde in Restaurant Buitenzorg in Ede tijdens een feestelijke bijeenkomst ter gelegenheid van het bestuurlijke afscheid van mevrouw Noordendorp (70). Zij kreeg de onderscheiding voor haar bijzondere verdiensten voor Tesselschade - Arbeid Adelt, afdeling Ede en Omstreken.

Bestuurlijk actief

Noordendorp heeft zich al 35 jaar met veel toewijding en op zeer intensieve wijze als vrijwilligster bestuurlijk ingezet voor Tesselschade - Arbeid Adelt, afdeling Ede en Omstreken. Vanaf 1973 heeft zij diverse functies in het bestuur vervuld. Vanaf 1987 is zij voorzitter van het bestuur. Op 17 december 2008 stopt zij met haar bestuursfuncties.

Veel waardering

Een periode van 6 jaar was Marie-Louise Noordendorp als afgevaardigde van de afdeling Ede en Omstreken ook lid van het hoofdbestuur en van de Raad van Toezicht. Naast haar bestuurlijke taken heeft zij zich vanaf het begin ook bezig gehouden met het begeleiden van de handwerksters van de Edese afdeling van Tesselschade - Arbeid Adelt. Haar inzet werd door deze groep (vaak ouderen) zeer gewaardeerd.

Haar langdurige bijzondere verdiensten zijn van grote betekenis geweest voor de vrouwenvereniging Tesselschade - Arbeid Adelt en hebben een uitstraling naar de regionale samenleving.

Foto:

Rechts op de foto de 100-jarige moeder van Marie-Louise Noordendorp.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie