Hassan Hadia start Le Monde

30 december 2008 om 00:00 Nieuws

Hadia heeft al veel ervaring opgedaan in het kappersvak. In Ede begint hij voor de eerste keer voor zichzelf.

Het haar in lagen knippen is een specialiteit EDE - Hassan Hadia is kortgeleden aan de Telefoonweg 72 in Ede de kapperszaak ‘Le Monde’ begonnen. De nieuwe Edese kapper knipt daar dames, heren, kinderen en senioren. Voorlopig werkt Hadia alleen. In de toekomst hoopt hij dat zijn dochter Sane hem gaat assisteren.

,,In Ede ben ik helemaal nieuw, ik ben daar nu nog totaal onbekend. Ik heb onder meer in Utrecht, Amsterdam en Haarlem als kapper gewerkt. Ik woon in Amersfoort. Waarom ik voor mezelf ben begonnen? Ja, ik vind als ik het kappersvak voor een ander kan beoefenen, kan ik dat ook zelfstandig doen.”

Ook omdat zijn kinderen ook geïnteresseerd zijn in het kappersvak, nam de uit Marokko afkomstige Hassan Hadia de stap op eigen benen te gaan staan. Veel mensen denken, dat Hadia uit Turkije komt en zeggen ‘eindelijk een kapper uit Turkije, die vrouwen knipt’. Dat komt volgens hem, omdat Ede al een aantal Turkse kappers heeft.

Het haar in lagen knippen en opscheren is een specialiteit voor Hadia. ,,En het klassiek scheren met een mes. Op de manier zoals mijn het vroeger deed.” Wie wel eens op vakantie in Marokko of Turkije is geweest, weet dat het een bijzondere ervaring is met het mes te worden geschoren.

Hassan Hadia houdt zich in eerste instantie bezig met knippen, verven, wassen en föhnen van de haren. ,,En het hoofd helemaal kaal scheren met het mes. Zodra mijn dochter of een andere assistente er is, ga ik het totale pakket, ook permanent en watergolf en dat soort dingen, verzorgen. Als ik alles zelf moet doen, kom ik waarschijnlijk tijd te kort.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie